вівторок, 4 березня 2014 р.

Про інформаційну безпеку України

Українська національна платформа ФГС СхП вітає утворення нового уряду України, підтримає його налаштованість на європейську інтеграцію та реформи і звертається з пропозицією звернути принципову увагу на забезпечення інформаційної безпеки.


Проти України з боку Російської Федерації розгорнуто повномасштабну інформаційну війну, метою якої є дискредитація досвіду демократичних змін та мирної революції, що загрожує підвалинам російського авторитарного режиму. У щодгодинному режимі російські ЗМІ та агенства, законтрактовані суб"єкти в усьому світі поширюють відверто неправдиву інформацію щодо "захоплення влади в україні екстремістами", вигаданих актів насильства, утисків національних та мовних меншин новою владою тощо. В деяких сегментах відчизняного та світового інформаційного простору, незважаючи на переважаючу симпатію світових ЗМІ до України, інформаційна війна може бути програна.
Пропонуємо:
 а) створити спеціальний структурний підрозділ в межах РНБО, який би відпрацьовував стратегічні та тактичні кроки із гарантування інформаційної безпеки, насамперед, щодо протидії інформаціййній агресії РФ як в Україні, так і за кордоном. Засвідчуємо нашу готовність активно співпрацювати з таким підрозділом.
б) на конкурсних засадах укласти контракти із медійними та PR агенствами, фаховими громадськими організаціями, телеканалами та іншими ЗМІ щодо підготовки та розповсюдження регулярного, якісного російськомовного та англомовного інформаційно-аналітичного контенту, розрахованого на три цільові аудиторії: 1. російськомовних громадян України (насамперед мешканців Сходу і Півдня), 2. Російську Федерацію та російськомовні спільноти в усьому світі, 3. міжнародну англомовну аудиторію (насамперед, в Європі) 


Немає коментарів:

Дописати коментар