середу, 12 березня 2014 р.

Самооборона Заліщик звітує


Події, які сьогодні хвилюють кожного, не перестають дивувати й далі, щодня, щогодини, щохвилини... Жорстоке і криваве побиття студентів, смерть захисників України, спалення машин активістів… Порушено право на вибір, на мирне зібрання, скоєно замах на людське життя. Та настав час, коли, здавалось би, Майдан переміг, нарешті країна почне розбудовуватися, стане на європейський шлях. Але ні. Крим!
Там і далі триває протистояння між прихильниками чинної центральної влади України та проросійськими організаціями, які її не визнають і вимагають приєднання автономії до Росії. Кремль проявив свою агресивну сутність і здійснює військову окупацію території України. 22 роки саботажу і внутрішньої окупації зробили нашу країну надзвичайно вразливою перед зовнішнім ворогом. Проте в часи випробувань українці здатні проявити національну солідарність понад усе, адже всі ми розуміємо, що в нас є лише Україна.
З метою забезпечення правопорядку, допомоги силовим структурам охороняти мир, спокій і безпеку в Україні, у Заліщиках і районі були створені  загони самооборони. Першу неділю весни проведено пілотний проект спільного патрулювання вулиць міста та доріг району з працівниками ДАІ. Проте й тут відбуваються дуже цікаві речі. Деякі активісти Партії регіонів уже сформували свої загони і мають велике бажання вступити в наші лави, як і, до речі, починають писати заяви в інші, демократично налаштовані партії. Але чи потрібні нам такі «бійці»? Ні, не потрібні! Загони такої «самооборони» чекають активісти Аксьонова в Криму із заздалегідь підготовленими паспортами «братнього» народу.
На щастя, таких бійців самооборони в нас не так уже й багато. Більшість справді працює для забезпечення правопорядку в районі. Які ж результати нашої роботи? Що виявили ми, перебуваючи на чергуваннях? Хотілось би поділитися своїми роздумами, результатами нашої роботи з вами, шановні читачі.
Варто зауважити, що під час патрулювання нами майже не виявлено правопорушень громадського порядку. Дійсно, громада міста продемонструвала свою свідомість.
А як же наші правоохоронці? Які їхні дії? Почнемо з «малого» - зі сміття, яким завалені околиці нашого міста. Можливо, дехто подумає: до чого тут сміття. Ми дамо відповідь: якщо не міліція, то хто мав би звернути увагу на такі «дрібні» речі, які складають основу нашого повсякденного життя. У Європі, до речі, цим опікується муніципальна поліція.
Йдемо далі. Чи виконуються домовленості з представниками ДАІ про взаємне патрулювання? Як ви думаєте? Звичайно ж, ні. Працівники ДАІ не зявляються на чергування і навіть не мають на меті попередити про свою відсутність.
Далі… Біда заліщан – ігрові автомати. На спільному з представниками міліції патрулюванні самооборона виявила зал ігрових автоматів, який активно працював, заохочуючи азартних людей до гри (маємо відеопідтвердження). Зауважимо: такий бізнес не є законним. У нас виникло до правоохоронців багато запитань, які залишилися без відповіді. Патруль самооборони не побачив жодних дій міліції з метою припинення діяльності незаконного залу з ігровими автоматами. Складалось враження, що наші «охоронці» не бачать перед собою ні незаконних ігрових автоматів, ні людей, які потрапили в тенета азарту… Невже в цей час на їхні очі спала пелена, як це часто бувало під час правління бандитської влади? Чи потрібні Україні такі правоохоронці, які не помічають жодних порушень? На нашу думку, ні. Новій Україні, мабуть, варто розглянути питання переходу правоохоронних структур на принципи розподілу на муніципальну та кримінальну міліцію. І головне, на думку Самооборони Заліщицького району, - зміна кадрів. Тепер район не може собі дозволити непрофесіоналізм і брехню не лише в міліції, а й у владі в цілому.
Проте найжахливішим, на нашу думку, є торгівля в нашому місті наркотиками. Чи задумуються ті, хто продає отруту, над тим, що штовхають  молодих людей на смерть? Які ж кроки правоохоронних органів? А їх немає.
Так хочеться, щоб Заліщицький район став справді передовим, звичайно ж, тільки в позитивному плані. Впевнені, що до влади нарешті прийдуть професіонали та патріоти, а не злодії, вбивці та брехуни. Хочемо з твердістю наголосити на тому, що новоявлених керівників району, установ та організацій будемо піддавати люстрації. Цього разу мешканці району не будуть терпіти чудо-управлінців «квотного» заряду. Визнаємо тільки квоту народу, квоту Майдану. Останнє слово за мешканцями рідного краю, бо саме народ – це влада.
Віримо, що всеукраїнська боротьба не буде марною, і Україна стане нарешті вільною від будь-яких пут.

Актив Самооборони,
Бурдейний Роман координатор Самооборони Заліщицького району


1 коментар: