понеділок, 31 березня 2014 р.

Шукаєм волонтерів для роботи на Сході України


У зв'язку з критичною ситуацією в Східній частині України, громадські організації  моніторингові організації оголошують набір волонтерів - журналістів, юристів, стримерів, активістів - для участі в роботі мобільних груп. Ми збираємо команду з декількох десятків людей, які готові з різною періодичністю перебувати в  Донецькій, Херсонській, Луганській та інших областях від 1 до 2 тижнів для виконання завдань, пов'язаних із документуванням порушень прав людини і підтримкою місцевих активістів і правозахисників.
А саме:

- Збір інформації про події у регіоні з т.з. дотримання прав людини, верифікація цієї інформації, системна і своєчасна передача зібраних і перевірених даних;
- Складання «дорожньої карти» громадянського суспільства, зокрема, тих людей в різних містах, селищах, селах, які готові співпрацювати і допомагати мобільним групам;
- Інформаційна підтримка місцевих активістів: стрім із місця проведення акцій або інших важливих подій, пости в соціальних мережах, мобілізація журналістів для висвітлення надзвичайних подій;
- Різного роду допомога (логістична, організаційна, координаційна) місцевим правозахисникам і активістам, насамперед, ініціативам, що підтримують українські військові частини та внутрішніх переміщених осіб із Криму;
Якщо у вас є внутрішня потреба і осмислене бажання працювати в такій мобільній групі, будь ласка, переконайтеся , що ви відповідаєте більшості з таких критеріїв:
1 . Готовність перебувати в складі мобільної групи не менше 1 тижня.
2 . Досвід участі в правозахисних , громадських ініціативах (хоча б мінімальний ) .
3 . Вік не менше 25 років.
4 . Вільне володіння російською мовою .
5 . Розуміння ситуації в регіоні, в тому числі, адекватне уявлення про загрози, з якими може зіштовхнутися будь-який учасник мобільної групи.
6 . Психологічна стійкість.
Потенційні волонтери повинні обов'язково пройти інструктаж, у більшості випадків перші 2 дні волонтер працюватиме у зв'язці з досвідченим напарником. Усі учасники мобільних груп працюють на волонтерських засадах, безкоштовно. Можлива оплата витрат (проїзд, проживання , частково харчування).
Учаникам гарантують надання будь-якої допомоги та підтримки під час перебування на місці, але не можемо гарантувати повної безпеки. Волонтери мають бути готовими до ризиків для власної особи та майна.
До участі в групі Майдан моніторинг необхідно надіслати заявку на пошту khanas.volodymyr@gmail.com 
ЗАПОВНИТИ ЗАЯВКУ НА УЧАСТЬ У МОБІЛЬНІЙ ГРУПІ Євромайдан SOS http://bit.ly/1el8Hgz

Детальніша інформація: Олександра Романцова063 208 8795, aleksandra.romantsova@gmail.com, FB: aleksandra.romantsova
Ми оголошуємо про збір коштів для забезпечення діяльності моніторингової групи і гарантуємо публічний звіт про їхнє використання.
Перерахувати гроші на діяльність моніторингової групи можна:
В гривнях:
отримувач: “ІЦ “МАЙДАН МОНІТОРІНГ” код: 38493455
р/р: 260031105 в ПАТ “ПУМБ” МФО 334851 код банку: 14282829
призначення платежу: Безповоротна фінансова допомога [на ...]* або Добровільна пожертва [на ...]*
В доларах:
Benificiary: Maidan Monitoring Information Centre
EDRPOU: 38493455
Account number: 260061104 (USD)
Bank: FUIB (PUBLIC JOINT STOCK COMPANY “FIRST UKRAINIAN INTERNATIONAL BANK”)
MFO code: 334851
EDRPOU: 14282829
Telex: 732139 FUIBUX
S.W.I.F.T.: FUIBUA2X

Немає коментарів:

Дописати коментар