суботу, 29 березня 2014 р.

Інформація з Севастополя і Криму 25

                                  Сьогодні, 29 березня 2014 року,  за телефонними повідомленнями джерел Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України та за публікаціями українських ЗМІ, з 26 березня 2014 року почалася передислокація з Автономної Республіки Крим військовослужбовців Збройних сил України .
В даний час на континентальну частину виведені моряки з корабля " Кіровоград" і 47 чоловік з першого окремого батальйону морської піхоти з Феодосії - всі вони тимчасово розквартировані в Генічеську. Зараз тривають переговори про виведення , передислокації  інших військових частин з технікою і озброєнням. Нагадаємо, 24 березня Рада національної безпеки і оборони України доручила Міністерству оборони передислокувати військові підрозділи , що знаходяться в Криму. Продовжити службу в Збройних силах України виявили бажання 4,3 тис. військовослужбовців  з 18,8 тис. що дислокувалися в Криму. Щодо екіпажу протичовнового корвета «Тернопіль» то зараз Тернопільський громадський корпункт сприяння ВМС ЗС України намагається встановити звязок з группами військовослужбовців з нашого корабля. Як нам стало відомо некримчани живуть зараз на приватних квартирах які вони винаймають групами по 5 і більше чоловік, якщо встановимо звязок, і якщо буде потреба то звичайно будемо допомагати нашим морякам. Така ж ситуація і з екіпажами інших кораблів. Щодо флагмана ВМС ЗС України фрегата «Гетьман Сагайдачний» то корабель знаходиться в районі акваторії Чорного моря біля Одеси і виконує завдання українського командування  по захисту наших морських рубежів. Те ж саме стосується і артилерійського катера " Скадовськ " , а також кораблів і суден морських частин Державної Прикордонної Служби України. Тернопільський громадський  інформаційно-координаційний пункт підтримки ВМС Збройних Сил України продовжує збір коштів для дооснащення фрегата «Гетьман Сагайдачний». Переказати для оснащення кошти можна на рахунок Приватбанку: 5168 7572 5999 8203. Кошти з рахунку будуть використані виключно для придбання засобів зв’язку (військового призначення) для флагмана ВМС ЗС України фрегата «Гетьмана Сагайдачного». В ЦЬОМУ Є ВЕЛИКА ПОТРЕБА.
Ігор Крочак, військовий історик, один з авторів книги «Протичовновий корвет Тернопіль», член Національної Спілки Журналістів України, Спілки Офіцерів України, голова Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України 


Немає коментарів:

Дописати коментар