вівторок, 18 березня 2014 р.

Інформація з Севастополя і Криму 18

За повідомленнями джерел Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України та за публікаціями українських ЗМІ («Українська правда» і ін..), у Севастополі в середу 19 березня 2014 року вранці цивільні завалили паркан і зайшли на територію штабу командування військово-морських сил України.
Про це повідомив голова медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов. За його словами, за допомогою військової техніки чоловіки завалили паркан, і натовп увірвався в середину. Станом на 9:00 люди перебувають на території.

"Офіцери, як можуть, стримують цю масу людей, щоб вони не розтікалися по території", - сказав він.
"Ясна річ, що наші українські офіцери проти жінок силу застосовувати не стануть", - наголосив Селезньов.
Він додав, що озброєних людей, спецназу  у зеленій формі з новітніми зразками стрілкових озброєнь що характерні тільки для ЗС Росіїської Федерації немає. "Є різні люди і у масках, і без масок, але озброєних немає", - сказав він.
Селезньов також додав, що по інших точках ніч пройшла спокійно.
"Скрізь наших військових намагаються вмовити перейти на сторону ЧФ РФ або йти на материкову частину України", - додав він.
За повідомленнями тернополянина Володимира Ханаса з групи «Майдан моніторинг» важка ситуація у обідню пору була у нашій українській військовій частині у селищі Перевальному, у Сімферополі біля офіційних установ (Кабінет міністрів, Верховна рада АРК) патрулі «самооборони» ведуть жорсткі перевірки, і громадським активістам і журналістам дуже важко працювати. Для моніторингу нашим групам потрібні волонтери люди з правничим досвідом роботи, по захисті прав людини. Волонтери можуть звертатися для контакту за електронною адресою: khanas.volodymyr@gmail.com .
     Українські церкви УПЦ КП і УГКЦ працюють у Криму під сильним тиском, натомість політичні партії українських демократичних сил «Батьківщина», «Удар», «Свобода» і ін..ніяк не впливають на ситуацію через свої Кримські представництва.
Безпека потягів що прибувають на півострів також не забезпечена належним чином так у поїзді Ковель-Сімферополь побили провідника тільки за носіння бушлату української залізниці. Перевірку особистих речей, невідомо за якими принципами здійснює «самооборона Криму» у Джанкої.


Ігор Крочак, військовий історик, один з авторів книги «Протичовновий корвет Тернопіль», член Національної Спілки Журналістів України, Спілки Офіцерів України, голова Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України


1 коментар:

  1. НУЖНО СОБРАТЬ МАЙДАН И НАХ.. СНЕСТИ ЭТУ ПОДЛУЮ ВЛАДУ! НУЖНЫ НАСТОЯЩИЕ ПАТРИОТЫ, А НЕ ПРЕДАТЕЛИ!!!!!

    ВідповістиВидалити