пʼятницю, 21 березня 2014 р.

МОН спростило процедуру переведення студентів ВНЗ Криму та Севастополя на навчання до інших ВНЗ України

До Міністерства освіти і науки надходять численні звернення студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах, що розташовані на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя стосовно переведення їх на навчання до вищих навчальних закладів інших регіонів України.

Зважаючи на ситуацію, що склалася, Міністерством спрощено процедуру переведення студентів ВНЗ АР Крим та Севастополя на навчання до вищих навчальних закладів, що розташовані в інших регіонах України (листи МОН від 20.03.2014 на адресу центральних органів виконавчої влади, обласних, Київської та Севастопольської міських рад, до сфери управління яких належать ВНЗ №№, 1/9-1591/9-160,1/9-1611/9-1621/9-163).
Зокрема, дозволяється:
- здійснювати переведення студентів першого курсу без погодження з Міністерством освіти і науки України та під час навчального семестру;
- у разі відсутності вільних місць, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, на напрямах (спеціальностях), на які здійснюється переведення студентів, використовувати вакантні місця, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, з інших напрямів (спеціальностей) відповідних курсів навчання.
Переведення осіб, які навчаються у вищих навчальних закладах Автономної Республіки Крим та м. Севастополь за рахунок коштів фізичних осіб і виявили бажання навчатися в акредитованому недержавному вищому навчальному закладі або державному вищому навчальному закладі, що знаходиться на території іншого регіону України, рекомендуємо здійснити на договірній основі із збереженням умов оплати, що були передбачені попередньою угодою особи з відповідним вищим навчальним закладом Автономної Республіки Крим або м. Севастополь.
Про свою готовність прийняти кримських студентів раніше заявили "Львівська Політехніка" та Східноєвропейський національний університет у Луцьку. Інші ВНЗ також виражали готовність прийняти студентів після проведення відповідної роботи МОН України.

Немає коментарів:

Дописати коментар