четвер, 13 березня 2014 р.

Тернополяни відзначили 200-річчя Т. Шевченка екстремальною мандрівкою


Хлопці з Тернопільського осередку молодіжної організації «МНК» відзначили 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка екстремальною мандрівкою з назвою «Заповіт» 9-11 березня. На найвищій вершині України вони зачитали «Заповіт» Кобзаря на 4 сторони світу. Цьогоріч учасники мандрівки також запалили на Говерлі свічку пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Вирушають у мандрівку "Заповіт" тернопільські МНКівці вже 8 років поспіль. Метою заходу є вшанування пам'яті Тараса Шевченка в гартуванні духу та тіла. Учасники подолали шлях у 40 кілометрів за 12 годин. Маршрут мандрівки починався у закарпатському селі Лазещина, а завершувався у смт. Ворохта, що на Івано-Франківщині.

«Символічно, що 200 років від народження Кобзаря виповнилось в час подій Революції гідності, коли українці жили за цінностями, вибудуваними в творчості Шевченка. Тому під час урочистого відкриття табору біля підніжжя Говерли, ми запалили лампадку в пам'ять про загиблих бійців "Небесної сотні", підняли її на вершину і встановили біля хреста, що стоїть на горі. Там же помолилися за душі наших Героїв», - зазначив учасник мандрівки Василь Дубовий.

Немає коментарів:

Дописати коментар