понеділок, 17 березня 2014 р.

Інформація з Севастополя і Криму 15

Сьогодні у день проведення Кримською владою «референдуму» 16 березня 2014 року за телефоним повідомленням зі штабу командування ВМС ЗС України, штаб блокують на кожному КПП до 5-6 чоловік місцевої «самооборони» окрім того певна кількість «самооборонців» діє по всьому периметру нашої військової частини, сили «невідомого» спецназу  у зеленій формі з новітніми зразками стрілкових озброєнь що характерні тільки для ЗС Росіїської Федерації обчислюються кількістю до  взводу (15-20 чол.).
  У бригаді надводних кораблів куди входить і протичовновий корвет «Тернопіль» усе без змін, для наших кораблів блокований вихід із Севастопольської гавані з моря тими ж силами. Українські кораблі готові до оборони і несуть службу у підсиленому штатному режимі.
Звичайно що день 16 березня 2014 року є для історії України неоднозначним і важким. Проведення нелегітимною владою Криму, нелегітимного референдуму про статус Автономної республіки Крим і її фактична окупація російськими військами вносить свої корективи у службу наших частин на півострові. До російських військових у ряді ЗМІ опубліковане звернення командувача Військово-морських сил Збройних сил України контр-адмірала  Сергія Гайдука, загалом це заклик до логіки і здорового глузду щоби недопустити провокацій:- "Особливу небезпеку представляють екстремістські, некеровані і неконтрольовані формування. Прикриваючись різними гаслами, вони прагнуть заволодіти зброєю, щоб влаштувати в Криму безправ'я і беззаконня", - мовиться в зверненні.  Сподіваємось що нам всетаки вдасться вирішувати Кримську проблему з допомогою світового співтовариства  і у дипломатичний спосіб, незважаючи на усі нелегітимні дії Кримської влади.
Щоби нагадати трішки Терноплянам епопею нашого славного корвета «Тернопіль», пропоную для цієї наочності лише декілька дописів з мережі фейсбук на сторінці «Спільнота корвет Тернопіль» вони говорять самі за себе. Першим йде допис тернополянина Тараса Демкури, натупною є подяка українцям і , громаді Тернопілля від екіпажу протичовнового корвета «Тернопіль». Допис білоруського друга України, а в минулому простого старшого матроса Пограничного Сторожового Корабля (ПСК) у Чорному морі Андрія Ляхновіча подаємо мовою оригіналу

Звернення тернополян до команди корвету «Тернопіль»
 Дорогі наші герої корвету "Тернопіль"!
Із гордістю спостерігаємо за вашою мужністю та стійкістю! Ми вдячні вам за вірність присязі та Українському народу! Ви — приклад для нас та наших дітей, якими ми маємо бути в житті,  та як маємо відноситися до виконання свого професійного обов’язку! Ви — гордість України! Тернополяни і вся Україна разом з вами! Перемога буде за нами!
 Ми запрошуємо в Тернопіль весь екіпаж після перемоги! Ми гордимося, що корвет носить горде ім’я "Тернопіль"! Кожному із вас та членам ваших сімей ми готуємо в подарунок вишиті сорочки в знак подяки за вашу мужність та відданість українському народові!
Обіцяємо, що на березі Тернопільского ставу буде стояти пам’ятник корвету "Тернопіль" та будуть викарбувані всі ваші імена, як імена героїв!
 З великою подякою та шаною,Тарас Демкура
 вIд iменi тернополян
6 березня 2014 року

Шановні українці!!!
Екіпаж корвету «Тернопіль» висловлює слова щирої вдячності за ту турботу та допомогу нам у важкий час, яку Ви надали кораблю. Особливо хочемо відмітити керівництво Тернопільської МДА та ОДА, Тернопільського державного медичного університету iменi I.Я. Горбачeвського, Всеукраїнської спілки офіцерів підводників, Хмельницької АЕС і напевно Тернопільських підприємців. Без Вашої підтримки, в цей важкий час для держави, було б неможливим вистояти під моральним впливом озброєних формувань, але ми змогли і зможемо далі гідно із честю відстоювати свій корабель та його прапор, до тих пір поки не настане мир та спокій.
 Ще раз дякуємо,
 Екіпаж корвету «Тернопіль». 9 березня 2014 року

Браты! Маракі Беларусі ганарацца й натхняюцца Вамі! Вораг не пройдзе! Мы з Вамі! Старшы матрос ПСК "Ямал" (1985-1987, Данузлаў, пас.Новаазёрны) Андрэй Ляхновіч. Чым зараз можам дапамагчы Вам?  14 березня  2014 року
Від себе як архівіст і історик обіцяю що усі наші звернення, публікації, повідомлення, фотодокументи повʼязані з важкими сторінками протистояння у Криму 2014 року будуть максимально внесені до третього видання книги «Протичовновий корвет Тернопіль».
Ігор Крочак, військовий історик, один з авторів книги «Протичовновий корвет Тернопіль», член Національної Спілки Журналістів України, Спілки Офіцерів України, голова Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України, тел. (0677469629)


Немає коментарів:

Дописати коментар