пʼятницю, 14 березня 2014 р.

"Самооборонці" з георгіївськими стрічками розпочали депортацію українців з Криму

Забирайтесь з Криму, бо вас вб'ємо"
Представники так званої "самооборони Криму" разом з невідомими погрожуючи актами фізичної розправи виганяють з півострова населення, яке виступає за єдність України.
Ігор Кірющенко. print screenІгор Кірющенко. print screen

Активіста севастопольського Євромайдану Ігоря Кірющенка та його дружину, яких напередодні викрали в Севастополі, погрозами змусили покинути півострів.

Про це він розповів в ефірі Громадського ТВ.
Кірющенко розповів, що 10 березня 2014 року близько 11:30 до його квартири в Балаклаві прийшли близько тридцяти людей з білими нарукавними пов’язками, на яких було написано "Русский блок". Його попросили вийти з квартири і в коридорі непрохані гості влаштували допит. Частина стояла біля входу в квартиру, частина розміщувалась на сходах, а ще одна група чергувала на вулиці біля будинку.
"Поміж криків, образ, хамства і звинувачень, жінка, яка в руках тримала список з прізвищами та адресами поставила запитання: "На євро майдані був?, на що я відповів "так". "Тоді збирайтеся ми вас вивеземо на блок пост для надання свідчень", - розповів активіст.
Кірющенку та його дружині наказали негайно збиратись. Частина людей з білими пов’язками "Русский блок" за участю їхньої представниці, яка тримала список, пішли шукати ще двох чоловік з цього списку, які очевидно належать до української громади або були на Євромайдані і проживають у Балаклаві поблизу Кірющенка.
В ультимативній формі представники "Русского блока" сказали:"забирайтесь з Криму, бо вас вб'ємо".
Сім’ю Кірющенка супроводжували до блокпосту та прослідкували, щоб він виїхав з міста.
Як свідчать дописи у соціальних мережах, випадки "діяльності" так званої "самооборони" у Криму є не поодинокими. Представники "активу" переважно вриваються у двері та намагаються залякати тих людей, які виступають за єдність України
.

Немає коментарів:

Дописати коментар