середу, 12 березня 2014 р.

Як запобігти ризикам та зловживанням під час люстрації?

У четвер, 13 березня, об 11:00 в інформаційному агентстві «Інтерфакс» (вул. Рейтарська, 8/5 А) відбудеться прес-конференція на тему «Як запобігти ризикам та зловживанням під час люстрації?».

Необхідність люстрації в Україні назріла давно. Проте правозахисники застерігають: необдумане застосування цього механізму може призвести до вкрай негативних наслідків: використання люстрації в політичних цілях, застосування підроблених документів, сотні заяв до Європейського суду з прав людини та виплата мільйонних компенсацій тощо.


 Що таке люстрація? Як запобігти небезпекам, які вона несе? За якими критеріями слід обирати людей, до яких будуть застосовувати цей механізм? Який має бути механізм оскарження такого обмеження? Хто буде проводити люстрацію?

Про це під час прес-конференції розкажуть:

Євген Захаров, співголова Харківської правозахисної групи;
Олександр Банчук, експерт Центру політико-правових реформ;
Єгор Соболєв, голова Люстраційного комітету України.

Модератор – Тетяна Печончик, Центр інформації про права людини.

Під час заходу також буде презентована концепція закону про люстрацію, розроблена Харківською правозахисною групою.

Додаткова інформація за телефоном: (050)612-00-20 – Марина Говорухіна.

*Люстрація є інструментом перехідного періоду, що застосовується після переходу від диктатури до демократії з метою захисту демократії від можливого повернення назад.

Організатор заходу:  Центр інформації про права людини в рамках програми «Фонд прав людини» посольства Королівства Нідерландів.

Немає коментарів:

Дописати коментар