понеділок, 17 березня 2014 р.

Бережанський "Майдан" стає офіційнис

16 березня 2014 року в Бережанському краєзнавчому музеї відбувся круглий стіл «Демократія в місцевих територіальних громадах» за участі представників Бережанського #Майдану. Модераторами заходу були Галина Проців та Олександр Коковін.


О.Коковін розповів про потреби об’єднання людей зі спільним баченням демократії в районі в одну спільну громадську силу, із затвердженим Статутом.

Галина Проців розповіла про попередні ідеї об’єднання в робочу групу чи Форум представників існуючих громадських організацій, або ж йти шляхом створення нового об’єднання.
Щодо утворення партнерської робочої групи між громадськими організаціями, Володимир Якимів зауважив: «До складу нового об’єднання мають увійти не лише люди, що вже являються членами існуючих громадських організацій, а в першу чергу - звичайні люди, які «зробили» наш Майдан».

Галина Проців зазначила: «Люди, що сьогодні добровільно прийшли на круглий стіл, можуть стати ініціативною групою, яка в майбутньому може ініціювати Установчі Збори майбутньої організації». Присутні проголосували «за» підтримання даної ідеї, і надалі вже працювали як Ініціативна група.
Василь Федина зауважив: «Якість роботи такої організації залежатиме не від Статуту, а від потенціалу його членів».
Галина Проців наголосила над районним статусом організації, адже жителі багатьох сіл були активні в діяльності Майдану.
Наступним питанням було проголосовано «за» створення робочої групи по доопрацюванні Статуту, куди увійшли Галина Проців, Олександр Коковін та Володимир Якимів. Вони повинні підготувати «короткий, доступною мовою, з конкретними цілями і завданнями, та можливістю створювати відповідні підрозділи - Люстраційну комісію, Самооборону чи сільські осередки» проект Статуту.
Установчі збори майбутньої Громадської організації «Бережанський Майдан» відбудуться 24 березня 2014 р. о 14 год. у великому залі засідань районної ради. Запрошуються усі учасники Бережанського та Київського #Майданів.
Також члени Революційного штабу повідоми, що сьогодні одна із наших військових частин в Криму отримала допомогу від Бережанського #Майдану у сумі 20 тисяч гривень.
Нагадуємо, що 19 березня 2014 року в Районному будинку народної творчості відбудеться звіт міського голови та депутатів міської ради про свою діяльність за 2013 рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар