пʼятницю, 21 березня 2014 р.

Чи можна захистити права людей в Криму?

Прес конференція моніторів дотримання прав людини в Криму.  
24 березня 2014. УНІАН. 11-00
  1. Що побачили монітори в Криму з 14 до 23 березня 2014 року?
  2. Як вони оцінюють перспективи дотримання прав людей, які лишатимуться  в Криму?
  3. Які рекомендації вони дають для тих, хто хоче допомогти кримчанам?
Путін розповів по телефону Бараку Обамі, що "проведення кримського референдуму цілком відповідало нормам міжнародного права і Статуту ООН". Наші монітори мають всі підстави стверджувати, що під час перебування нашої групи ситуація в Автономній Республіці Крим однозначно характеризується, як така, що визначена  Конвенцією ООН про захист цивільного населення в умовах війни, а саме: часткова окупація території країни, у випадку, коли цій окупації не чиниться жодний збройний спротив.
Наш моніторинг мав на меті визначити реальну ситуацію в АРК, перевірити дотримання конституційних прав і свобод в АР Крим , зокрема статей Конституції України №24, 27, 28. 29, 33, 34, 39. Монітори мають всі підстави стверджувати, що Конституція України на терені півострова виконується тільки у діях і вчинках свідомих мешканців півострову, жодна державна інституція не виконувала своїх функцій, більше того частина держслужбовців діяла спільно з бандитським групами та російськими окупантами.
Учасники:
  • Алена Балаба, журналіст, Одеса
  • Сергій Данилов, експерт ІЦ «Майдан Моніторинг», Київ
  • Валерія Лутковська, Уповноважений Верховної Ради з прав людини, Київ
  • Володимир Ханас, керівник моніторингової місії, координатор проектів ІЦ «Майдан Моніторинг», Тернопіль
Довідка. Інформаційний центр «Майдан Моніторинг» здійснює моніторинг конституційних прав в Україні, його учасники представляють 12 областей України та 5 країн Європи та Америки. Наш сайт http://maidan.org.ua
Моніторингова місія в Криму здійснюється за підтримки програми „Верховенство права“ Міжнародного Фонду „Відродження“ та добровільних пожертв громадян України.

Контактна інформація:  Наталка Зубар, 091 922 97 55, panimaidan@gmail.com 

Немає коментарів:

Дописати коментар