четвер, 20 березня 2014 р.

Корвет «Тернопіль» захопили. Екіпаж не зрадив присягу Україні

Близько сьомої вечора 20 озброєних чоловіків при допомозі шумоімітації із буксира, який блокував  вихід корвета із Севастопольської бухти, висадилися на палубу корабля. «Екіпаж чинив опір, однак зброї не застосовував. Зараз усі моряки корвету перебувають на захопленому кораблі, основні механізми якого взяли під контроль нападники. Усі моряки живі-здорові. Пропозицію перейти на бік Росії не підтримав жоден член екіпажу», -
розповів голова Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних сил України Ігор Крочак, зсилаючись на телефонну розмову із командиром корабля, капітаном третього рангу Максимом Ємельяненком.
«Корвет «Тернопіль» за жодних обставин не зміг би вийти в море, оскільки протягом уже більше двох тижнів був заблокований. Моряки поводили і поводять себе гідно, як і належить справжнім морякам  Війського-морських сил України, - сказав, звертаючись до мешканців Тернопільщини та України капітан. – Особисто від себе та усього екіпажу висловлюю щиру подяку за величезну підтримку – моральну та матеріальну – усім громадянам України, а особливо тернополянам. Дякую тернопільському інформаційному корпункту підтримки  ВМС України, який розповсюджував правдиву інформацію про стан справ на корветі. Висловлюю від імені усього екіпажу слова вдячності тернопільським журналістам усіх видів видань – телебаченню, радіо, газетам, Інтернет-порталам, -  органам  міської обласної влади, які на власних Інтернет-сайтах постіно подавали повідомлення про події у Криму та на нашому корветі. Повірте, така потужна і сильна підтримка додавала нам сили стояти до кінця!».

Станом на 20.30 моряки корвету «Тернопіль» й далі перебувають на захопленому кораблі.


Немає коментарів:

Дописати коментар