пʼятницю, 14 березня 2014 р.

Україна подала позов проти Росії до ЄСПЛ

Європейський суд з прав людини отримав заяву України проти Росії. ЄСПЛ прийняв рішення схвалити "тимчасові заходи" з метою попередження порушення Конвенції прав людини, передає УНН з посиланням на прес-службу суду.
Президент Третього відділення Суду прийняв відповідне рішення, керуючись правилом 39 і враховуючи, що нинішня ситуація призводить до постійної небезпеки серйозних порушень Європейської конвенції.
"Заява уряду України проти Російської Федерації була подана 13 березня 2014 відповідно до статті 33 (Міждержавні справи) Європейської конвенції з прав людини. Також, згідно з правилом 39 Регламенту Суду про тимчасові заходи, направлено прохання щодо того, що Уряд Російської Федерації має утриматися від заходів, які можуть загрожувати життю та здоров'ю цивільного населення на території України", - йдеться у повідомленні.

У суді зазначили, що з метою попередження таких порушень і відповідно до правила 39, президент закликає обидві зацікавлені договірні сторони утримуватися від прийняття будь-яких заходів, зокрема, військових дій, які можуть спричинити за собою порушення Конвенції прав цивільного населення, в тому числі, піддати їх життя і здоров'я на небезпеку, і дотримуватися їх зобов'язання відповідно до Конвенції, зокрема, щодо статей 2 (право на життя) і 3 (заборона на нелюдське або принижуючого гідність поводження ).
"Обом державам запропоновано якнайшвидше інформувати Суд про вжиті для забезпечення дотримання Конвенції заходи. Відповідно до правила 39 Регламенту Суду, Суд може вказати сторонам на будь-які тимчасові заходи, які, як він вважатиме, повинні бути прийняті в інтересах сторін або з метою належного проведення процедури до розгляду", - наголосили у суді.
Прес-служба ЄСПЛ додає. що Міждержавну заяву Україна проти Росії було зареєстровано під № . 20958 / 14, Україна проти Росії.

Немає коментарів:

Дописати коментар