четвер, 6 березня 2014 р.

На кордоні все частіше появляються російські "туристи"

На українсько-російській ділянці кордону триває проведення операції «Кордон» для недопущення в’їзду в Україну з території РФ організованих груп та окремих осіб, які можуть брати участь у заходах екстремістського характеру на території України, перевезення зброї, боєприпасів, вибухових речовин. 
До спецзаходів залучені співробітники Держприкордонслужби, МВС та СБУ. Окремо резервами прикордонного відомства, мобільними підрозділами, групами посилення додатково виставляються прикордонні наряди та застосовуються технічні засоби контролю за кордоном.

У пунктах пропуску здійснюється посилений прикордонний контроль. 
Вжиті заходи є ефективними, прикордонники виявляють радикально налаштованих громадян Росії. Більшість з них слідує через залізничні пункти пропуску «Хоробичі», «Конотоп», «Хутір-Михайлівський», «Харків-пасажирський» та автомобільний пункт пропуску «Гоптівка». 
Загалом за минулу добу на кордоні з Росією під час заходів з посилення прикордонного контролю в Україну не пропустили більше 540 громадян.
Наприклад, подорожуючі, яких виявили в пункті пропуску «Гоптівка» стверджували, що слідують на весілля до свого товариша, хоча замість подарунків везли камуфляжі, маски, спальні мішки, комплект медикаментів, холодну зброю, газові балончики, видання російської преси з матеріалами про політичну обстановку в Україні, карти, компаси тощо. Згодом чоловіки назвали своє місце роботи – одне з приватних охоронних агентств у Москві.
Також було виявлено двох російських «туристів», які пробиралися в Україну з Білорусі через Чернігівщину. За їх ствердженням вони збиралися попасти до Криму. У них було також декілька комплектів камуфльованого одягу та гумовий кийок.
Юрлига

Немає коментарів:

Дописати коментар