середу, 5 березня 2014 р.

Про протидію війні й інтервенції

Заява Проекту “Без кордонів”:
Про протидію війні й інтервенції. Про дезінформацію.
Про готовність допомагати біженцям і внутрішньо переміщеним особам.

Проект “Без кордонів” ГО “Центр Соціальна Дія” у ситуації, яка склалася на 5 березня 2014 р., повідомляє наступне:

Ми категорично засуджуємо як російську військову інтервенцію на територію України, так і спроби окремих колабораціоністів та їх угруповань скористатися цією ситуацією. 
Ми нагадуємо, що дані дії порушують норми міжнародного права, і вважаємо, що відповідальність за те, що відбувається, цілком і повністю лежить на тих, хто ухвалив рішення про агресію, передовсім – політичному керівництві Російської Федерації, і на тих, хто це рішення підтримав.

Ми дякуємо тим активістам і активісткам, громадським діячам, всім, хто висловлюється і діє проти війни й агресії, в Україні, в Росії та інших країнах. Часто цей гідний крок вимагає мужності – ви показали всьому світові, що дієте гідно і мужньо.

Проект “Без кордонів” протягом багатьох років здійснює моніторинг проявів ксенофобії в Україні й намагається протидіяти цьому ганебному явищу. Ми маємо заявити, що теперішні повідомлення, які лунають як у заявах деяких посадових осіб Російської Федерації, так і в інформації частини російських ЗМІ, про начебто хвилю ксенофобських настроїв і дій, яка охопила Україну після повалення попереднього режиму, є брехнею, і не мають під собою жодного подієвого підґрунтя. Ми закликаємо усе населення України, усі громадські об’єднання і політичні партії, не піддаватися на провокаційні заяви, зберігаючи мир і злагоду між різними етнічними, культурними, релігійними та іншими громадами нашої розмаїтої України.

Проект “Без кордонів” продовжує роботу із допомоги біженцям і шукачам притулку в Україні. У зв’язку з цим, ми інформуємо про те, що:

1)    ми почали проект допомоги тим особам – громадян/к/ам України, іноземним громадян/к/ам, особам без громадянства, - які через розвиток подій можуть бути змушені виїхати з територій, окупованих інтервентами, або де активними є колабораціоністські угруповання. Ті з таких осіб, які потребують допомоги у тимчасовому розміщенні в безпечніших регіонах України – будь ласка, звертайтеся до Проекту за контактами, вказаними нижче. Ті, хто має можливість і бажання прихистити в себе таких наших товаришів і товаришок – так само, зв’яжіться з нами за цими самими контактами;
2)    якщо хтось з учасників антивоєнного руху, зокрема, у Російській Федерації, опиниться через свою позицію і діяльність під загрозою переслідування, і буде змушений/змушена виїхати з країни – ми готові надати консультації й супровід щодо процедури отримання статусу біженця в Україні, чи допомогти отримати відповідну консультацію в інших країнах;
3)    якщо хтось із військовослужбовців окупаційних військ вирішить відмовитися виконувати злочинні накази і припинити свою участь в інтервенції – ми готові надати консультації й супровід щодо процедури отримання статусу біженця в Україні, чи допомогти отримати відповідну консультацію в інших країнах.

Із зазначених вище питань звертайтеся, будь ласка, за поштою home@noborders.org.ua або телефоном +38068 790 33 77.

За нашу і вашу свободу. Права людини – понад усе.

Команда Проекту “Без кордонів”



Немає коментарів:

Дописати коментар