четвер, 6 березня 2014 р.

У Меджлісі закликали бойкотувати "референдум"

Меджліс закликає кримчан бойкотувати референдум щодо входження Криму до складу Російської Федерації, а також наголошує на необхідності введення миротворчої місії. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на прес-конференції в Сімферополі 6 березня.

Меджліс звернувся до міжнародного співтовариства із закликом, що з метою деескалації військового конфлікту в Криму, який може призвести до масових людських жертв на півострові, необхідно терміново ввести до автономії миротворчого контингет сил безпеки ООН. 


“Наблизилася руйнація світового ладу, який тримається на силі міжнародних договорів”, – сказав Рефат Чубаров. Він наголосив, що зараз світ має думати про те, що подібні ситуації можуть повторитися на їхніх територіях, якщо в Криму цьому не буде поставлено заслон. 

6 березня Верховна Рада Криму ухвалила рішення про входження Криму до складу Російської Федерації і призначення всекримського референдуму з цього питання на 16 березня. 

Заступник голови Меджлісу Наріман Джелял заявив, що Меджліс розцінює як нелігітимні рішення щодо проголошення лідера “Російської єдності” Сергія Аксьонова головою Ради міністрів Криму, входження Криму до Росії та проведення референдуму з цього питання.

Джерело : krymtatar.in.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар