середу, 5 лютого 2014 р.

Регіонали відмивали гроші через неурядову контору ECFMU

Понад 10 мільйонів гривень інвестували регіонали в американську політику. Таку суму соратниками Януковча було сплачено за послуги лобістських фірм у Вашингтоні. Гроші пройшли туди за посередництва сумнівної брюссельської організації  "European Centre for a Modern Ukraine" ( 14 b, Rue de la Science. 1040 Brussels, Belgium. Tel. +32 2 808 36 30 . http://eu-centre-modern-ukraine.eu ). 

Понад два роки тому в Брюсселі була створена організація "Європейський центр сучасної України" (European Centre for a Modern Ukraine). Вона замислювалася для просування iнтересiв України на рівні європейських інституцій. А насправді перетворилася в пральну машину для вiдмивання "брудних" грошей Партії регіонів, 


Засновниками "Європейського центру сучасної України" виступили тодi троє депутатів від Партії регіонів, які за останні два роки значно посунулися владними сходами – нинішній міністр закордонних справ Леонід Кожара, нинішній глава бюджетного комітету парламенту Євген Геллер і нинішній глава комітету міжнародних справ Верховної Ради Віталій Калюжний.

Казначеєм організації був призначений регіонал Віталій Калюжний попри те, що депутатам заборонено законом обіймати керівні посади в будь-яких установах.

Усі перераховані депутати входять до так званої "групи Клюєва". Офіційним прикриттям для "Європейського центру сучасної України" є підготовка інформаційних бюлетенів для західної аудиторії з викладенням позиції в руслі партійної лінії регіоналів. При чому, щоб не бути запідозреним у причетності до влади в Україні, версія подій викладається обережно, лише певним замовчуванням видаючи свою підноготну.

Детальне розслiдування кримiнальну дiяльностi "Європейського центру сучасної України" (European Centre for a Modern Ukraine) читайте в матерiалi "Української правди": До уваги фінансової розвідки США: гроші від режиму Януковича – в американську політику" 

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар