вівторок, 11 лютого 2014 р.

Тим часом у Чернівцях

У той момент, коли мені випала нагода написати про Євромайдан і на цьому ресурсі я перестала читати заголовки місцевої преси про ситуацію у Чернівцях і вийшла подивитися на реальний стан справ.
11 лютого відбулася зустріч активістів Громадської координаційної ради. Це в основному студенти ВНЗ, які від початку революційних подій в Україні не лишаються осторонь і роблять все можливе аби Буковина зараз активніше приймала участь у майбутньому всієї держави.

Численні тематичні мітинги, "вуличні інститути громадянської освіти", творчі вечори, розповсюдження інформаційних матеріалів, активна участь у Чернівецькому  Євромайдані, збір коштів, організація та поїздки до Києва - це все тримається на добрій волі молодих людей.
Продовжити у цьому ж дусі вирішили представники громадської координаційної ради на вчорашній зустрічі. Зокрема йшлося і про необхідність розширення волонтерської мережі. Буковинці не є легкими на підйом, саме тому варто доносити інформацію про ситуацію в країні до районних центрів та сіл, зазначають представники ГКР. У планах організації також бойкот послуг, товарів фірм-виробників, власниками яких є депутати ПР. Творчий відділ коорд.ради обіцяє чернівчанам представити "Театр для діалогу", орієнтовно 13 лютого.
Також саме представники ГКР були учасниками 1-го Всеукраїнського форуму Євромайданів у Харкові (11-12 січня ц.р) від Чернівців. На жаль, поки невідомо, чи продовжать вони відстоювати позицію чернівчан на всеукраїнському рівні в Одесі, де 15-16 лютого має відбутися 2-й форум Євромайданів. Актуальним серед студентів на зустрічі було і питання майбутньої ролі ГКР: чи стануть ці молоді люди уособленням тієї влади, за параметри якої зараз рЕволюціонує Україна?


Немає коментарів:

Дописати коментар