понеділок, 17 лютого 2014 р.

Навіщо бюджету Чугуєва мільйон?

Чи може хтось, перебуваючи в тверезому розумі і добрій пам’яті , відмовитися від майже 1 000 000 грн., погодившись отримати натомість усього 69 тис. грн.?! Ні, мова не про мільярдера, що списує картковий борг біднякові. Ситуація скоріше зворотна: мерія маленького депресивного містечка пробачила молодому і жвавому бізнесменові левову суму заборгованості перед бюджетом, яку підтвердив суд.


19.10.2012 р. між Чугуївською міськрадою Харківської області (продавець) та ТОВ «Тетро» (покупець) був укладений договір купівлі-продажу земельної ділянки площею 0,7161 га «для обслуговування адміністративного будинку, центральних складів, розміщення торгових павільйонів і автостоянки».

Вартість ділянки, відповідно до експертної оцінки, склала 1 294 350,75 грн. Але, сплативши аванс і ще незначну суму за ласий шматок землі в самому центрі міста, підприємець про решту виплат забув. Або «забив»...

І тоді, відреагувавши на звернення Чугуївського Громадського комітету по боротьбі з корупцією, в справу вступила прокуратура. Чугуївський міжрайонний прокурор подав позов до ТОВ «Тетро» до господарського суду в інтересах держави в особі Чугуївської міської ради.

Рішенням господарського суду Харківської області від 10 вересня 2013 з ТОВ, що проштрафилось, на користь Чугуївської міської ради (читай – на користь бюджету) було стягнуто, з урахуванням пені, 980 291,47 грн. Це не рахуючи 25 045,83 грн. судового збору.

Але тут міська влада несподівано пішла з керівником ТОВ «Тетро» на мирову угоду, яка, всупереч нормам статті 175 Цивільного процесуального кодексу України, була підписана вже після винесення судового рішення, 29 жовтня 2013 року. І відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просив рішення господарського суду Харківської області від 10.09.2013 скасувати та прийняти нове, яким задовольнити вимоги сторін «з урахуванням укладеної мирової угоди», тобто милостиво погодившись на виплату на користь міського бюджету суми в... 68 985,92 грн.

При цьому Чугуївська міська рада вже проти задоволення апеляційної скарги не заперечувала, в судовому засіданні її представник просив рішення господарського суду Харківської області... скасувати і задовольнити апеляційну скаргу відповідача.

Що сталося? Які внутрішні переконання чи зовнішні переконливі доводи вплинули на точку зору Чугуївської мерії? Чому міська влада вирішила пробачити гігантську суму заборгованості керівнику ТОВ «Тетро» – депутату Чугуївської міської ради Євгену Резченку, члену фракції Партії регіонів, що входить до складу постійної комісії... з правових питань, правопорядку та регуляторної політики?

Щоправда, змова мерії з бізнесменом не пройшла, тому що заперечувала прокуратура. Апеляційний суд відмовив ТОВ «Тетро». Постанова набула законної сили, і нещодавно була опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень.

Подробиці див.:


Чугуївський Громадський комітет по боротьбі з корупцією

Немає коментарів:

Дописати коментар