неділю, 9 лютого 2014 р.

Євромайдани Португалії:терпець увірвався

Запровадження персональних санкцій проти прихильників режиму президента Віктора Януковича зупинить безкарність української влади і допоможе побороти корупцію та соціальну несправедливість в Україні, заявили в неділю українські трудові мігранти в Португалії, які провели цього дня мітинги в кількох містах країни.

 
За їхніми словами, мігранти з України бажають «припинити замкнуте коло міграції мільйонів українців по світу», однією з причин якої була «неспроможність побороти масштабну державну корупцію в Україні».
 
«Сьогодні терпець в українського народу увірвався. Ми не хочемо більше бути країною експорту мігрантів, соціального сирітства, покинутих сімей. Ми не хочемо, щоб на нас дивилися як на тих, хто забирає робочі місця у громадян ваших країн. Ми не хочемо жити зі страхом, що завтра нас депортують. У ваших силах допомогти нам вже зараз і структурно. Припиніть підживляти те, що спонукало нас до міграції, а Україну – до можливого кровопролиття. Припиніть приймати награбовані прибічниками Януковича в українського народу кошти у ваші банки, продавати їм нерухомості, надавати їм захист від справедливого гніву власного народу», – закликали учасники мітингів, що відбулися, зокрема, у столиці Лісабоні і місті Албуфейрі під гаслом «Європо, не мовчи!»
 

Під час акції в Албуфейрі, 9 лютого 2014 року
Під час акції в Албуфейрі, 9 лютого 2014 року
Учасники мітингів закликали Європу показати вже зараз, що європейські цінності, за які виступають євромайдани в Україні, – це цінності, що «не толерують корупцію як основу соціальних проблем і, як наслідок, еміграції», повідомила Радіо Свобода прес-служба Спілки українців у Португалії.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар