неділю, 9 лютого 2014 р.

Євромайданівці Парижу підтримали "Дождь"

Акція на підтримку російського телеканалу «Дождь» відбулася в неділю в Парижі. Парасолі на знак солідарності з опозиційним каналом розкрили українці, учасники паризького Євромайдану. Участь у маніфестації взяли близько 200 осіб. Їх підтримали польські активісти, повідомила Радіо Свобода про акцію Євромайдану в Парижі його активістка Марія Романова.

Учасники акції розповіли, що хочуть також привернути увагу французьких медіа до ситуації в Україні, щоб ті не забули про неї, зосереджуючись наразі на висвітленні подій зимових Олімпійських ігор у Сочі. Вони закликають українців боротися до відставки президента Віктора Януковича.

Паризький Євромайдан підтримав український оперний співак Василь Сліпак, який нині працює в опері міста Тулон.

Євромайдан у Парижі, ініційований Репрезентативним комітетом українців Франції, триває від 28 листопада 2013 року. Його учасники проводять регулярні акції.

Так, 4 лютого вони пікетували посольство Узбекистану в Парижі, щоб підтримати вісьмох прихильників Майдану в цій країні.

А 6 лютого вони пікетували російський Інститут демократії в Парижі під керівництвом Анни Нарочницької, який у своїх матеріалах, на думку активістів, дезінформує російських громадян про протестний рух в Україні, називаючи його учасників «ультраправими фашистами».


Немає коментарів:

Дописати коментар