суботу, 22 лютого 2014 р.

Чому ми повинні ДЯКУВАТИ тритушкам.

Серед  загалу побутує думка, що Кличко, Яценюк та Тягнибок підписали «неправильну угоду» з кривавим диктатором Януковичем. Хоча, нам видається, що навпаки, ми їм маємо дякувати – за врятування життя десяткам невинних громадян України.

Головний аргумент критиків трійці – чому в угоді не була негайна відставка Януковича, а вибори в грудні 2014. Це й була ціна за припинення кривавого шаленства на Інституцькій. Проте потрібно глянути кілька днів назад – щоб зрозуміти логіку угоди, підписаної 20 лютого.


18 лютого Беркут штурмує Майдан. Штурмує всіма можливими засобами. Люди стоять до останнього. На жаль, наших хлопців стає менше на барикадах, натомість, зростає кількість Героїв Небесної Сотні… Але ми вистояли. Майдан зменшився – але він є, від нього нікуди не дінешся.
Паралельно на заході України йде демонтаж каральної системи, захоплюють зброю.  19 лютого ЄС однозначно каже – будемо вводити санкції. Стає відомо, що 20 лютого збиратиметься Європейська Рада і що того ж дня до Києва прибуде посередницька місія міністрів закордонних справ Веймарської трійки.  Який зі всього цього висновок? Переговорна позиція бандитів від влади суттєво погіршується. Вони знають, що ні Беркут, а особливо ВВ не мають особливого бажання воювати вже проти майданівців, які володіють вогнепальною зброєю.

Бандити з вузького кола (думаємо, Янукович-старший, Янукович-молодший, Клюєв – причому, останній, мабуть, ратував найбільше – в нього найбільше на Заході «пов’язаних активів» ) розуміють, що вони програли, і мова вже ведеться ЛИШЕ про умови здачі.  І тоді ці вбивці  приймають рішення послати на вулицю снайперів ВБИВАТИ БЕЗЗБРОЙНИХ ЛЮДЕЙ, щоб…покращити свої переговорні позиції перед здачею.

Розумієте? Вони ВБИЛИ 77 НЕВИННИХ ЛЮДЕЙ – щоб Янукович і Ко отримали відтермінування, підготовку до втечі, вивезення награбованого. І на переговорах з трійкою та із західними посередниками вони погрожували і далі вбивати масово майданівців.

Між тим ситуація розвивалася дещо інакше, ніж вони очікували – після перших вбивств на Інституцькій, подейкують, майданівці відкрили вогонь у відповідь – по Беркуту під Стелою Незалежности. І лише після того беркутня почала масово тікати, причому з цілого урядового кварталу – майданівці, власне, тоді були у змозі захопити Верховну Раду – але дуже добре, що цього не робили.

І от коли переговорники з нашого боку зрозуміли, що бандити не зупиняться ані перед сотнями трупів, як це колись було «модно» в їхньому рідному Донецьку, - тоді то вони й підписали умови угоди, які виглядали «неправильними/невигідними» для майданівців.

Задумайтеся. 77 ДОДАТКОВИХ СМЕРТЕЙ Героїв Небесної Сотні, щоб ті звірі могли прихопити з собою свої золоті унітази. Або за період до грудня вивести Беркут вже на новий рівень – готових косити з калашів всіх, хто, не дай Боже, криво на них гляне.

Тому НІЯКИХ «Януковича треба випустити» - це би було можливим лише за корупцію. А за МАСОВЕ ВБИСТВО – суд. Янукович-старший, Янукович-молодший, Клюєв, Захарченко – і по всьому ланцюжку аж до снайперів. Тим хто на самому верху, як і тим, хто безпосередньо вбивав – пожиттєві  терміни. Тим посередині ланцюжка, хто погодиться співробітничати зі слідством – в залежності від їхньої охоти говорити, - дещо менші терміни.
Вічна пам’ять Героям Небесної Сотні.
Слава Україні!
P.S. Це наша версія подій від ГО Інформаційний центр Майдан Моніторинг. Але чомусь нам видається, що слідство (буде слідство? нова влада?) її підтвердить….

Немає коментарів:

Дописати коментар