суботу, 22 лютого 2014 р.

Міноборони: участь армії в антитерористичних операціях вже неактуальна

Міністр оборони України Павло Лебедєв провів телефонну розмову з Секретарем з питань оборони Сполучених Штатів Америки Чаком Хейгелом.
У ході бесіди сторони обговорили внутрішньо-політичну ситуацію в Україні.
Міністр оборони України підкреслив, що зважаючи на загострення суспільно-політичної обстановки Службою безпеки та Антитерористичним Центром України було прийнято рішення про початок проведення на території України антитерористичної операції.

Згідно із Законом України “Про боротьбу з тероризмом”, крім СБУ, для виконання цих завдань були залучені МВС, Міноборони, Державна прикордонна служба, органи центральної та місцевої влади.
За словами Павла Лебедєва, на Міністерство оборони України покладалося завдання щодо захисту від терористичних загроз арсеналів, баз, складів та інших військових об’єктів, де зберігаються стрілецька зброя, боєприпаси, вибухові та отруйні речовини. Збройні Сили це завдання успішно виконали: військовослужбовці, не використовуючи силу, попередили захоплення зброї та боєприпасів, допомогли правоохоронцям у підтриманні громадського порядку, а в деяких випадках виступили миротворцями, не допустивши кровопролиття та захистивши населення.
– Разом з тим, Службі безпеки України вдалося самостійно забезпечити виконання більшості завдань антитерористичної операції, – повідомив Павло Лебедєв.
Як наголосив глава вітчизняного оборонного відомства, на сьогодні Президентом України Віктором Януковичем зроблені важливі кроки та знайдені шляхи врегулювання кризи, уникнення протистояння, відновлення миру та спокою в Україні.
– Таким чином, необхідність залучення Збройних Сил України до виконання завдань антитерористичної операції втратила актуальність, – підсумував Міністр оборони України.
Глава американського оборонного відомства подякував Павлу Лебедєву за надані роз’яснення і висловив сподівання на якнайшвидше врегулювання внутрішньо-політичної кризи та нормалізацію суспільного життя в Україні.
Чак Хейгел нагадав, що Збройні Сили повинні бути гарантом забезпечення миру і стабільності в суспільстві, залишатися поза політикою та не можуть бути застосовані проти мирних громадян.
Міністр оборони США подякував Павлу Лебедєву за розуміння ролі Збройних Сил України у житті держави та виважену позицію.
Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар