суботу, 22 лютого 2014 р.

Законопроект "Про люстрацію"

9 коментарів:

  1. Віктор Балога

    Зек втік. Але, світоглядні помилки, які повинна виправити Україна, не зникли.

    Почну з приємного:

    - Захід дав слово, що ми станемо повноправними членами Євросоюзу, підписання повинно відбутися наступного тижня.

    А тепер про неприємне:

    - Україна не зможе рухатися європейським шляхом, якщо до влади знову прийдуть вчорашні архітектори дерибану і позавчорашні комсомольці.

    Якщо ми не заборонимо в Україні Медведчука, його люди знову почнуть займати кабінети з дозволу вже сьогоднішньої влади. Якщо у владі не буде нових лідерів нації, які виросли на Майдані, вважайте, що усе це було марно.

    Зараз питання номер один - на початку шляху поставити нових провідників, які виведуть Україну до демократії найкоротшим шляхом. І всі вчорашні діячі повинні це прийняти, або розпочати процедуру власного банкрутства. Іншого шляху не буде!

    ВідповістиВидалити
  2. В мене очі витікли, бо меню справа настрибнуло на і без того невеличку площу екрану, на якій можна читати текст. Будь ласка, залийте на гуглдокс.

    ВідповістиВидалити
  3. пункт1 статті 4 доповнити підпунктом І: "не обіймав керівні посади в органах державного управління та органах місцевого самоврядування від районного рівня і вище в період незалежності України."
    Без цього гріш ціна цьому Закону!!! Звичайний популізм, що вчергове зраджує Український Народ!!!
    Під "керівними посадами" маються на увазі керівники першого ешелону - голови рад, адміністрацій, регіональні керівники силових відомств і т.п. Ну і, відповідно, на державному рівні бувші міністри, прем'єри, голови державних управлінь і комітетів, президенти...
    Достойні українці, які раніше перебували на керівних посадах першого ешелону зможуть використовувати свій досвід в якості консультантів, радників чи "рядових" депутатів.

    ВідповістиВидалити
  4. Думки після обговоренні в черкасах
    1. пункт1 статті 4 доповнити підпунктом І: "не обіймав керівні посади в органах державного управління та органах місцевого самоврядування від районного рівня і вище в період незалежності України." Без цього гріш ціна цьому Закону!!! Звичайний популізм, що вчергове зраджує Український Народ!!! текст від - https://www.facebook.com/oleg.ustimenko
    2. Досвід нормальних керівників -держ. службовців тстане в пригоді на посадах консультантів, радників чи просто депутатів...
    3. цей Закон з правками необхідно вже завтра винести на розгляд Майдану, після чого в супроводі трьох сотень самооборонців доставити в парламент і вимагати негайного його прийняття!!! в разі відмови самооборонці зможуть показати "парламентарям" вихід через коридор Майдану!!!
    4. Так, було б добре, аби прийняли саме закон. А то зараз невідмахаються від люстраторів... Оно в Луцьку новостворена громадська рада при місцевому СБУ зайнялася люстрацією органів влади... Капець там всім буде...- https://www.facebook.com/okolisnyk

    5. Що на мою думку важливо. В законопроекті відсутній Люстраційний орган України та його територіальні органи.Хто буде здійснювати перевірку даних заяв кандидатів на держслужбу? Де знаходиться банк з даною інформацією по людям, причетним до таких випадків. Має бути Реєстр таких осіб. Для цього треба щоб був зв`язок з Інститутом національної пам`яті (???). Треба внести відповідну статтю. Більш того пропоную прокуратуру помножити на 0, бо користі від цього органу аж ніякого, а приміщення передати під Люстраційні комітети.

    Анатолій

    ВідповістиВидалити
  5. На мій погляд, пункт 5.1.а занадто жорстокий. По-суті, він унеможливлює працювати в будь-яких силових структурах силовикам, що робить багато тисяч людей абсолютно безробітними. І чи вважається армія України такою структурою, куди зможуть потрапити ці люди?
    Коротше, я не згоден з тими пунктом 5.1.а, бо він не стосується робіт з громадою.

    В тому числі я не бачу, як стаття7 може допомогти уникнути заборон в статті5.

    * Я не являюся юристом, політиком чи будь-ким, хто підпав би під люстрацію.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за коментар. Законопроект, як і все в цьому житті не є ідеальним. Саме тому намагаємося залучити максимальну кількість осіб до обговорення. І неважливо, хто висловлює думку: юрист, політик, кандидат до люстрації чи рядовий громадянин. Такі речі мають бути публічними і прозорими

      Видалити