неділю, 21 грудня 2014 р.

"Новоросія" невідворотня?

Головред і співвласник "Еха Москви" Алєксєй Вєнєдіктов вважав, що "новоросія" невідворотня і хотів її 
Про це повідав в ефірі "Точки зрения" на радіо "Вєсті" громадянин РФ, співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, оглядач каналу UBR Іскандер Хісамов:
-  Мне кажется, что они думали и продолжают думать, что Украина сама рассыплется. То есть надо чуть-чуть помочь, российские политики говорили, что если бы например в Харькове к этому времени была бы хоть какая-то база сопротивления, если бы хоть что-то было бы, тогда бы все возможно.
А так типа в Харькове, Днепре, Одессе это все удалось государству или активной общественности затушить пророссийские настроения, а вот в Донбассе как-то все-таки удалось зацепиться с помощью Крыма, и с технологиями Крыма, и им казалось тогда, в тот момент казалось, что вот сейчас все поплывет, сейчас все пойдет, карточный домик начнет рассыпаться. Я даже знаю, что либеральная общественность российская тоже. Я помню свою беседу с Венедиктовым Алексеем, «Эхо Москвы», как вы понимаете. Он мне тогда рассказывал в мае, когда Крым произошел, типа сейчас все пойдет до самой Молдавии. Новороссия неизбежна, - говорил мне Венедиктов. Даже мне показалось по его тону, что он тоже этого хочет, но не получилось. Прочность Украины на тот момент оказалась выше, чем они ожидали. Теперь они ожидают новых кризисов, вот сейчас будет бюджет, урезание соц. программ, может быть холодно будет, что-то еще произойдет, и вот тогда возможно Украина треснет, по их мнению.
Невспомнитый поэт - Дуализм руководства
Як тут не згадати відомиий вислів про те, що російський ліберал закінчується там, де починається українське питання.
У цій програмі Іскандер Хісамов також порівняв радість українців від обвалу російського рубля з фестивалями й карнавалами, які влаштовували в Азербайджані з нагоди землетрусу у Вірменії, що стався у грудні 1988 року. А призначеного секретарем РНБО Олександра Турчинова звинуватив у провокації подальшої ескалації збройного конфлікту між РФ та Україною через те, що той констатував загрозу повномасштабного вторгнення Росії, яке може трапитися будь-якої миті.
У передачах на радіо "Вєсті", в яких Хісамов бере участь на правах постійного експерта, він заперечує терористичний статус "днр"/"лнр", порівнює їх з Організацією Визволення Палестини під орудою Ясіра Арафата, називає терористів "ополченцами", каже, що ніякі вони не бандити, а за війну на Донбасі покладає провину на Україну. Нічого крамольного не вбачає він і в диктаторських законах 16 січня, бо, за його словами, там не передбачалося розстрілів на місці і в такий спосіб депутати просто намагалися врятувати ситуацію.
Попри численні звернення автора цих рядків до Нацради і Мінстеця за посередництва Фейсбуку, від згаданих установ досі немає жодної реакції. Державні органи, які мають піклуватися про інформаційний простір країни, залишаються цілковито байдужими до систематичних, різких і брутальних антиукраїнських випадів, диверсій та провокацій в ефірі радіо "Вєсті".
Шеф-редактором радіостанції, яка вибудовує свій ефір за зразком "Еха Москви", є багаторічний спеціальний кореспондент ЕМ в Україні Сакен Аймурзаєв.  Серед його співвітчизників, які працюють у штаті "Вістей": Матвій Ганапольський (теж з "Еха"), Ксенія Туркова, Дар'я Цивіна. Євген Кисельов та вже згадуваний Іскандер Хісамов є постійними експертами "Вістей". Рросійські політологи, літератори, журналісти - регулярні гості студії.
Під час своїх ефірів Матвій Ганапольський неодноразово вдавався до порівнянь українців з нацистами за бойкот і маркування триколором російської продукції, зокрема книги. Він також проти вітання "Слава Україні" та надання українським вулицям імен українських героїв - як історичних постатей, так і сучасників. Росіянин регулярно таврує ганьбою українських націоналістів, зокрема "Свободу", і присікає критику "опозиційного блоку", різко перериваючи додзвонювачів під час інтерактивів. При цьому нахвалює Порошенка за його миротворчість.
Проводячи днями опитування слухачів на тему гуманітарної катастрофи на Донбасі, Ксенія Туркова націлювала їх на те, що в цьому винна Україна, яка, мовляв, не бажає піклуватися про людей, виплачувати пенсії, Семенченко блокує гумконвой Ахметова і т.д. і т.п. Один з додзвонювачів вказав їй на неприпустимість веденої нею гри в українському ефірі.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.

Немає коментарів:

Дописати коментар