суботу, 27 грудня 2014 р.

Двараби. Історія нового поняття

В ефірі російського Першого телеканалу вийшов сюжет, присвячений 70-річчю звільнення України від фашистів, в якому жителі Донеччини розповідають про бійців Національної гвардії України.
Журналіст каже, що місцеві жителі, "склавши мозаїку з уривків розмов українських солдат", "жахнулись від долі, яка їх чекала".



Чоловік, названий "представником сільської громади" села Степанівка розповідає, що бійці Нацгвардії у відповідь на питання "За що ви воюєте?" відповіли: "Нам пообіцяли клаптик землі та два раба".
"Збирались всіх жителів зігнати в одне приміщення...Самі ж солдати казали, дякуйте, що ми вас не розстріляли, нам дали команду всіх знищувати", - додає чоловік.
Представник РНБО назвав ці заяви "міфами".

Сюжет Первого канала
"Представник сільської громади" села Степанівка розповідає про "рабів для нацгвардійців"

В соцмережах цитата про "двох рабів" лягла в основу багатьох жартів та "фотожаб". Популярності набирають хештеги "двараби" та "РабыДляНацгвардии‬".
Користувачі жартома пишуть про "біржу рабів", "сертифікат на право власності", "каталог рабів на листопад", а ще поширюють перелік необхідних документів "для відчуження двох російськомовних".
Іще користувачі іронізують: "Якщо рабів на всіх не вистачить, ми захопимо Кубань". В іншій версії - звучить Вороніж.
Також жартують, що у соцмережі Facebook "замість функції "Додати в друзі" з'явилась "Додати в раби".

"Вища каста хунти"



Артист Дмитро Чекалкін опублікував низку каламбурів на цю тему: "Нова валюта "новоросіі": 2 РАБля", "До рабів ще танк потрібен, щоб землю орати і ворон стріляти", "Міняю двох рабів з д(л)нр на одну рабиню ...!".
Тему "рабинь" підтримав і заступник губернатора Дніпропетровщини Борис Філатов: "Тут всі вирішили позмагатися в жартах про особистих рабів. Щодо мене, я віддаю перевагу рабиням. Більше толку і очам приємніше".

Арсен Аваков опублікува фото з Зурабом Аласанією по завершенню засідання уряду в середу

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваковпожартував, що татуювання у керівника Національної телекомпанії України Зураба Аласанії "вказує на приналежність до вищої касти хунти, яка дає право на подвійну нормативну кількість рабів".
Народний депутат Володимир Ар'єв також не залишився поза дискусією: "Найбільшим попитом на ринку сьогодні користувався раб галєрний, хоча він таке ..."
Журналіст Максим Саваневський апелює до політиків: "Яценюк обіцяє припинити корупцію на ринку рабів в Україні. Жоден держслужбовець не отримуватиме більше ніж два раба".
"Ну, тепер зрозуміло, через що "повстання рабів під проводом Спартака". Це ж були раби у бандерівців, а який бандерівець, вибачте, любить "Спартак"?", - пише журналіст Євген Кузьменко.


Активіст Володимир Фльонц іронізує: "Увага, фінансова піраміда, якщо віддати свої два раба до нацгвардії — то дадуть вже чотири!".
Спортивний журналіст Сергій Беров пише про чергу за "рабами", згадуючи іншу заяву жителів Донбасу, яке оприлюднили російські ЗМІ - про розп'ятого у Слов'янську хлопчика: "Хто хлопчика не розпинав, за рабами не займайте!".
Блогер Роман Шрайк також не залишився осторонь цієї теми. "Після повідомлення, що за участь в АТО дають рабів, козача армія перейшла на сторону хунти", - пише пан Шрайк.

"Раби сапають буряки"

В мережі пропонують новий девіз для партії партії "Самопоміч" - "Візьми і раби". Їхній передвиборчий лозунг звучав як "Візьми і зроби".

дописи у Twitter
Ці дописи за хештегом #двараби набирають популярності в Twitter

Політик та блогер Віталій Чепиногазапропонував по-новому поглянути на Бесарабський ринок, що у центрі Києва. "Київ. Екскурсійний автобус. Голос гіда в групі російських туристів... - А теперь посмотрите налево. Это самый большой на сегодняшний день невольничий рынок в мире - БесаРАБ-ка", - написав він (мова оригіналу збережена).
Поет Артем Полежака на основі сюжетів російського телебачення написав вірш, перефразувавши відомий твір Тараса Шевченка:
"Садок вишневий коло хати, Раби сапають буряки, Фрейлехс танцюють парубки, Висить дитинка розіп’ята – Над тільцем порхають круки..."
Співачка Каша Сальцова у Twitter поширила нову обробку народної пісні "Ой на горі два раби, два раби. Сам на своїх зароби" та авторської "Два кольори мої, два кольори. Не треба заміж йти, коли є два раба".
Також співачка придумала перифраз примовки: "На городі бузина, а в Києві хунта. Всім по два раби дісталось, а мені півфунта".
Ще одну відому пісню перекручують як "Ти ж мене підманула, ти ж мене підвела...Я чекав тут дві рабині, ти ж ‎два раби‬ привела..." та "Ти казала у суботу підем разом на роботу. Я прийшов, тебе нема. Замість тебе два раба!".
Або ж така: "Їхали козаки, із Дону до дому підманули два раби, забрали з собою!"
Користувачі також пишуть назву фільму Гая Річі як "Карти, гроші, два раба", а також запропонували російському режисерові Микиті Міхалкову назвати новий фільм "Два раба любові".
Журналіст Аркадій Бабченко також підтримав флеш-моб про "двох рабів": "А п'ятій колоні, яка за гроші Держдепу підтримує київську хунту в Москві, можна хоча б по одному рабу?".

"Бестселер"

"Оце збираю документи на двох рабів. Наче все маю - фото у вишиванці та у військовій формі на фоні поваленого Леніна, фото діда у німецькій формі, заповнена форма №1488 з ЖЕКу, членський квиток Правого Сектору, квитанція про сплату внесків на будівництво Стіни з Росією та виписка з церковної книги (ну що родичі з Галичини)...", - такими словами починає свійдопис Антон Павлушко з Мюнхена.
"Я думав, що після "розіп'ятих хлопчиків" Перший Канал вичерпав свої можливості, ан ні", - пише Богдан Ягодкін з Одеси.
Ліна Дешвар вважає, що зібравши всю народну творчість про двох рабів, "можна випустити крутий бестселер".
<span >Жарт від представника РНБО
Представника РНБО Андрія Лисенка на брифінгу в середу попросили прокоментувати повідомлення російських ЗМІ про рабів.
"У нас правова держава, і ми свої дії коригуємо відповідно до тих законів, які діють на території України", - сказав пан Лисенко.
До того ж він розповів анекдот: "Дмитро Ярош після того, як подивився російське телебачення, почав боятись "Правого сектора".
"Це міфи і робота російської пропаганди", - додав пан Лисенко.
Дописи взяті із відкритих сторінок соцмереж Twitter та Facebook, орфографія збережена.
Євгенія Шидловська 

"Ой, на горі #два раби": реакція соцмереж на російське ТБ

Сюжет российского Первого канала, в котором рассказывалось, что бойцы украинской Нацгвардии на Донбассе якобы воюют за землю и "рабов", высмеяли в интернет-мемах.
Также в соцсетях появилось много постов на эту тему. Вот некоторые из них:
"Обменяю ваз 2104 (1984) на 5 полноценных рабов и "клаптик землі на Донбасі""
"Открываю интернет-магазин по торговле рабами. Купившему более трех сразу - мощи распятого мальчика в подарок!"
"Получил рабов и не знаешь что делать? Сдай их нам оптом! Монетизируй свои подвиги! Первый львовский концлагерь".
"Важно! Раб-наркоман считается как 0,3. Раб-алкоголик - как 0,7. Не дай себя обмануть. Требуй полноценного раба!"
"Прапорщики мутят, где-то: моему знакомому только одного раба пообещали - кто-то себе насобирает нехилый откатик из рабов. И каску СС не дали, изверги"
"А почему только 2 раба? И почему только Нацгвардии? Какая несправедливость... а как же остальные войска, они что не убивают мирных жителей?"
"Если рабов на всех не хватит, то мы захватим Кубань".
"Кто знает, когда выйдет каталог рабов за ноябрь?"
"Всем доброго дня и покорных рабов!"
"За двумя рабами погонишься ,третьего подарят".
"Кто мальчика не распинал, за рабами не занимайте!"

"Рабы" для Нацгвардии стали героями фотожаб

Див також 

Інтернет взірвав черговий висер від путінських ТВ: два раба та клаптик землі

А тпкож:

Вчерашнее сообщение "Первого канала" о том, что украинским солдатам обещают по два раба в случае победы на Донбассе, вызвало волну творчества и юмора среди пользователей соцсетей, которые с иронией отнеслись к российской пропаганде.
"Я своих 2-х рабов уже сдал на органы через знакомых правосеков. Им зарплату органами ополченцев выдают, очень удачно вышло", - пишет пользователь Иван Пронин.
"Граждане, при получении рабов внимательно их проверяйте. Всех хорошие и годные рабы разошлись среди своих, вам попытаются подсунуть неликвид. Мне под видом шахтеров-стахановцев впарили двух алкашей, один уже подох, второй без бутылки работать отказывается, на органы же не годится - все прогнило. Назад на склад брак не принимают и не обменивают", - пишет пользователь St U.

"Прапорщики мутят, где-то: моему знакомому только одного раба пообещали - кто-то себе насобирает нехилый откатик из рабов. И каску СС не дали, изверги", - "жалуется" пользователь Смотрящий.
"Уважаемые укропы! Напоминаю, что заявку на отчуждение двух русскоязычных в свою собственность вы должны подавать либо в районную пыточную по месту прописки, либо централизовано в держреестр по унижению русскоязычных.Служащим ВСУ, Нацгвардии и карательных батальонов рабы предоставляются вне очереди по упрощенной процедуре: при себе достаточно иметь табель учета убийства кацапов и руки по локоть в крови", - пишет Дмитрий Одинцов.
"Вчера заманался рабов выбирать. И я не понял из них можно просто жаркое сделать? а то мне их держать негде. слышал говорили что у нас на Майдане русских детишек едят - всё никак не успевал на раздачу, а тут сразу двух дают", - пишет Владимир Каширин.
"Обменяю ваз 2104 (1984) на 5 полноценных рабов и "клаптик землі на Донбасі"", - пишет пользователь Vladimir Galaiko.
"А почему только 2 раба? И почему только нацгвардии? Какая несправедливость... а как же остальные войска, они что не убивают мирных жителей?", - пишет Александр Федорович.
"Слушайте, а мне тоже раб нужен (жалобно). Я не успеваю в квартире убирать, ну и вообще всякое разное. Невоеннообязанным можно надеяться хоть ну на одну штучку? От земельного участка готова отказаться", - пишет Карина Бабенко.
"Открываю интернет-магазин по торговле рабами. Купившему более трех сразу - мощи распятого мальчика в подарок!", - пишет Alter nator.
Среди других остроумных комментариев:
"Получил рабов и не знаешь что делать? Сдай их нам оптом! Монетизируй свои подвиги! Первый львовский концлагерь".
"Важно! Раб-наркоман считается как 0,3. Раб-алкоголик - как 0,7. Не дай себя обмануть. Требуй полноценного раба!" "Если рабов на всех не хватит, то мы захватим Кубань".
"Кто знает, когда выйдет каталог рабов за ноябрь?"
"Всем доброго дня и покорных рабов!"
"За двумя рабами погонишься ,третьего подарят".
"Кто мальчика не распинал, за рабами не занимайте!"
"УкрРабТорг открывает набор в кадровый отдел. Требования: знание основ работорговли, знание идеологии Гитлера, свой транспорт, гсм оплачиваем".
"Пропал раб, 11 мес назад.Отзываеться на лигитимный, может ошиваться в ростовской области, ворует шапки!"

И еще о рабах...

Також семінар-практикум для рабовласників-початківців.
Безкоштовний семінар-практикум для рабовласників-початківців.
Тема семінару: Зміни законодавства (Законопроект №1488 «Про забезпечення населення рабами»)
Експерти семінару:
Хосе Ігнасіо Лопес та Орасіо Корреа ді Алмейда
План семінару:

• Облік та відображення рабів при формуванні статутного капіталу при відсутності сертифікату каратєля.
• Особливості закупівлі рабів: чи потрібна ліцензія Мінрабства та як обійти квоти Нацгвардії.
• Оформлення Акту прийому-передачі: забезпечення 14-денного терміну для обміну чи повернення рабів, які не використовувалися.
• Активи підприємства чи основні засоби виробництва?: правильно враховуємо новопридбаних рабів у бухгалтерії в залежності від планів їх експлуатації.
• Валові витрати підприємства: витрати на харчування та утримання рабів.
• Амортизація рабів: правильно розраховуємо суму амортизації. Особливості амортизації рабів з ватозалежністю.
• Відображення у балансі підприємства природного приросту рабів.
• Основні курси обміну рабів до цуценят хортів, залежність курсу від віку та фізичного стану раба.
Ведуча семінару - Тетяна Северин. 
Про місце та час семінару буде повідомлено додатково. Прохання реєструватися у коментарях.

Немає коментарів:

Дописати коментар