понеділок, 29 грудня 2014 р.

Тернополяни провели в Краматорську та Слов’янську мистецькі майстер-класи

 
 «Молода Просвіта» спільно із Самообороною Майдану Тернопільщини провели мистецькі майстер-класи для мешканців Краматорська і Словянська та доставили подарунки від святого Миколая для дітей біженців та дітей-сиріт.

Тернополяни долучилися до проекту «Відкрий Україну», що реалізовують активісти із організації «Наше майбутнє»,  які самі є переселенцями із Донецька. Протягом трьох днів тернопільські майстри Тоня Кутрань та Марія Шаплай навчали техніці писанкарства та художнього розпису торбинок і горнят. Майстер-класи проводились для школярів, молоді, викладачів Краматорська і Словянська, а також для сімей біженців.
Активісти скористалися поїздкою напередодні свята Миколая та як його помічники доставили з Тернополя подарунки до дітей біженців та місцевих дітей-сиріт. Подарунки забезпечили координатори кампанії «Миколай про тебе не забуде» та волонтери Самооборони.
«На сході ми змогли зробити з друзями кілька добрих справ, а саме провели майстер-класи (близько 120 учасників), завезли передачі для військових та дітей переселенців, мали зустріч із місцевими переселенцями. В цілому трохи відчули ситуацію там, де значно більше проблем», - зазначає ініціатор акції Святослав Абрамюк.
«Ми дуже вдячні, що організації з Тернополя долучилися до нашого проекту, приїхали й провели чудові майстер-класи у Краматорську та Словянську, порадували солодкими подарунками діток-переселенців. Зараз такі культурні заходи вкрай необхідні у містах, що пережили конфлікт. Бо найбільший вплив на свідомість, окрім звісно маніпуляції, чинять  саме культура та мистецтво для формування системи цінностей та світосприйняття. Пізнання культури країни, традицій  наближає людину до формування власної ідентичності, яка грунтується на любові та повазі до своєї Батьківщіни та народу. Й, звичайно, в  нашій єдності - наша сила», - розповіла громадська активістка із Краматорська Влада Крижна.

Організатори акції висловлюють щиру подяку Тернопільській міській раді, Асоціації кредитних спілок Тернопільщини та іншим небайдужим людям.







Немає коментарів:

Дописати коментар