понеділок, 15 грудня 2014 р.

Сучасні виклики забезпеченню прав людини на спірних територіях


16 грудня о 11.30 в агентстві УНІАН відбудеться прес-конференція на тему «Сучасні виклики забезпеченню прав людини на спірних територіях через призму міжнародного досвіду». Організатор  заходу ГО «Регіональний центр прав людини» у співпраці з Міжнародним фондом «Відродження» та за партнерської підтримки Української Гельсінської спілки з прав людини

Захід відбудеться напередодні проведення круглого столу «Забезпечення прав людини на спірних територіях. Міжнародний досвід: від теорії до практики».
Міжнародні експерти з Ізраїлю, Грузії та Молдови розкажуть про міжнародний досвід в сфері забезпечення захисту прав осіб на окупованих/анексованих та невизнаних територіях, який може бути використано Україною для забезпечення прав людини в контексті Криму.
З однієї сторони, ситуація з Кримом є унікальною, оскільки після Другої світової війни не було прецедентів, коли певна територія переходила б з-під контролю однієї держави під юрисдикцію іншої.
З другого боку, не можна ігнорувати існуючий міжнародний досвід, в першу чергу, який стосується Північного Кіпру, Ізраїлю, Намібії, Нагорного Карабаху, Придністров’я, Південної Осетії, Абхазії.  В Україні нагального вирішення потребують питання які виникли внаслідок анексії Криму, зокрема: свободи пересування, захисту прав внутрішньо переміщених осіб, визнання юридичних фактів та їх підтвердження, тощо. Про можливість використання міжнародного досвіду в Україні розповідатиме експерт ГО «Регіональний центр прав людини».
Спікери: 
Яель Роннен (Ізраїль) - професор права, Академічний коледж Шаарей Мішпат та Єврейський Університет Єрусалиму;
Марина Салуквадзе (Грузія) - начальник відділу з питань Автономної Республіки Абхазія та колишньої Південно-Осетинської автономної області Міністерства у справах вимушено переміщених з окупованих територій осіб, біженців та розселенню;
Іон Маноле (Молдова) – виконавчий директор Асоціації «PROMO-LEX», Сергій Заєць (Україна) – експерт ГО «Регіональний центр прав людини».
Круглий стіл відбудеться наступного дня 17 грудня 2014 року о 10.00 в готелі «Русь». Програма у додатку

Контакти: Сергій Заяць, 050 740 2020, s.zayetz@gmail.com 

Немає коментарів:

Дописати коментар