суботу, 27 грудня 2014 р.

На Рівненщині триває «Війна за храми»

У селі Птича Дубенського району прихожани Української Православної Церкви, які перекривали трасу «Київ-Чоп», хотіли взяти штурмом приміщення Свято-Троїцького храму. Про це повідомляє кореспондент  ERVE.UA.


Як інформувало наше видання, сьогодні вночі на Рівненщині відбулася низка захоплень храмів в Острозькому та Дубенському районах. Зокрема, храм в селі Птича Дубенського району перейшов до Київського Патріархату.

«Ми звершували молебень у храмі, але почули голосні крики та прокльони. Як придивилися, то це були «мітингувальники» на чолі із місцевим благочинним УПЦ. Вони рухалися до нас для того, щоб побити людей, але міліція їх відтіснила. Зараз ми (громада УПЦ-КП) перебуваємо на території храму, а наші противники пішли далі перекривати дорогу», - розповідає благочинний Дубенського районного благочиння Рівненської єпархії УПЦ КП протоієрей Ігор Загребельний.

1 коментар:

  1. селі Птича Дубенського району громада Української Православної Церкви Київського Патріархату цілу ніч охороняла храм на честь Успіння Пресвятої Богородиці. Про це інформує кореспондент ERVE.UA.


    Як раніше інформувало наше видання, у селі Птича 2 листопада відбувся референдум (опитування) щодо конфесійної приналежності церкви. Тоді 407 членів громади проголосувало за перехід до УПЦ-КП, 305 – побажали залишитися під керівництвом УПЦ, не проголосувало 178 жителів та 11 бюлетенів були визнані зіпсованими.

    Але храм все ж не перейшов під юрисдикцію Київського Патріархату. У ніч з 25 на 26 грудня на Рівненщині відбулася низка «захоплень храмів» в Острозькому та Дубенському районах. Зокрема, храм в селі Птича Дубенського району перейшов до Київського Патріархату. Невдоволена цим громада УПЦ спочатку перекривала трасу міжнародного значення «Київ-Чоп», а пізніше кинулася на штурм із криками та прокльонами. Проте міліціонери вчасно зупинили розправу «мітингувальників».

    «Ніч минула спокійно. Всі люди молилися Богу, співали патріотичні пісні. Громада села об’єдналася, бо зрозуміла, що в українській церкві немає нічого поганого. А ті, хто штурмують та проклинають, не місцеві жителі. Їх привіз благочинний УПЦ. Зараз храм відкритий, усі бажаючі мають змогу помолитися і поставити свічку, а міліція слідкує за порядком», - ексклюзивно для ERVE.UA розповідає благочинний Дубенського районного благочиння Рівненської єпархії УПЦ КП протоієрей Ігор Загребельний.

    ВідповістиВидалити