вівторок, 23 грудня 2014 р.

Лист від Б.Гаврилишина

Зреагую на Вашого листа з 16 листопада: 
Погоджуюсь що теперішня економічна система не тільки в Україні, але майже в цілому світі це є спотворений капіталізм, в якому одинока цінність це є гроші, а людина не має жодної цінності.
 Нашою національною ідеєю, на мою думку, повинна бути ясна візія якої України ми б бажали в майбутньому, себто країна з слідуючими характеристиками:

         повна політична свобода (прозорість і відкритість влади);
         певний рівень економічного добробуту для всього населення;
         соціальна справедливість, особливо у сферах освіти, охорони здоров’я, безробіття, пенсійного забезпечення;
         симбіотичне співжиття з біосферою (природою, навколишнім середовищем, а не її експлуатація, руйнування та забруднення).
 Саме для трансформації «без революції» України на таку державу працює програма Молодь Змінить Україну Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина (БФБГ). Опис у прикріпленому файлі.
 Крім згаданих у файлі ефективних країн і ще декілька малих держав, світ є хворий через спотворену економічну систему, але і через те що Універсальна Декларація Прав Людини (ООН 1948 року), у світі де домінує жорстока конкуренція, створила великі сподівання, перевантажила уряди, які неспромозі забезпечити повищі права для всіх своїх громадян.
 В теперішньому світі це є така гра: виграєш або програєш. Мала кількість громадян розвинених країн виграли (стали бути міліонерами), але багато громадян в розвинених країнах, і більшість  населення в бідних країнах програли і жодні права людини (доступ до свіжої води, до початкової освіти, до медичних послуг) не гарантовані.
 Що треба було б зробити, це приготовити листу для Універсальної Декларації обов’язків людини, і перейти на спілкування між людьми, і навіть країнами у співпраці, радше чим в жорсткій конкуренції. Це є Нова Парадигма для «лікування» світу. 
 Я з своєю помічницею створив таку листу, і вона буде навіть запропонована у Генеральній Асамблеї Організації Об’єднаних Націй двома молодими українками, офіційними членами делегації України до Генеральної Асамблеї.
 Майдан показав що українці беруть на себе відповідальність, не чекаючи на розпорядження чи бюджет від уряду. Приклади: створення медичної, релігійної, психіатричної і освітньої служби на Майдані, ну і багато добровольців на війну проти російської агресії.
 Український народ повищим показав що він є готовий прийняти Нову Парадигму, і в цьому наш народ є попереду світу.
 Беручи під увагу все повище, я присвячую більшість своєї енергії і всі ресурси для програми Молодь Змінить Україну. Джерелом натхнення для мене є саме наша молода генерація і любов до свого села, України, людей, світу.
 З повагою,
Богдан Гаврилишин


Немає коментарів:

Дописати коментар