пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

Філателістична виставка"Права людини"




10 грудня 2015 року у приміщенні відділення звязку №1 м. Тернополя (вул. Чорновола, 4) відкрилась філателістична виставка «Права людини». Основа експонату  - серія поштових марок Організації Об’єднаних Націй (її поштових адміністрацій ООН у Нью-Йорку, Відні і Женеві). Кожна марка ілюструє окрему статтю Загальної декларації прав людини.

Цей найважливіший проект Поштової адміністрації ООН нагадує нам засобами філателії про надії, старання і успіхи людей усього світу, що були причетні до справи захисту прав людини і її основних свобод. Виставку відкрили: заступник директора Тернопільської дирекції УДППЗ «Укрпошти» Валентина Удич і публіцист та громадський діяч Володимир Ханас.




































Відомий тернопільський філателіст Юрій Ковальков прокоментував експозицію виставки. На відкритті виступили  також- науковець, член-кореспондент Академії медичних наук України, доктор медичних наук, професор Михайло Андрейчин та правозахисник з Придністров’я Сергій Ільченко.
 На заході відбулася презентація клубного конверту, марок з портретами Надії Савченко, Олега Сенцова та Юрія Сергеєєва. Проведення клубного погашення конверту спеціальним штемпелем (печатка), доручили відомій тернопільській волонтерці Лілії Мусіхіній, до речі її портрет є також на одній з марок що випущено до цієї нагоди. Автор портретів молода художниця , відома користувачам твіттеру з обліковки @ateralba.
Захід відбувсяся в рамках  Дванадцятого Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA що проходить в Тернопільській області впродовж 26 листопада - 13 грудня 2015 року.



(Ігор Крочак фото)

Немає коментарів:

Дописати коментар