суботу, 19 грудня 2015 р.

Змагання з футзалу «Козацькому роду нема переводу»





На самий День Святого Миколая 19 грудня 2015 року у Тернополі розпочалися змагання з футзалу «Козацькому роду нема переводу» у спорткомплексі ТНТУ імені Івана Полюя «Політехнік». Турнір проходить в пошану пам’яті загиблих воїнів України.
Організаторами змагань виступили: Тернопільський обласний Кіш Українського козацтва імені Дмитра (Байди) Вишневецького, козацько-десантний осередок теж імені славного козацького ватага Дмитра (Байди) Вишневецького, Тернопільська обласна організація Спілки офіцерів України і власне національний технічний університет імені Івана Полюя. Список партнерів заходу що вагомо підтримали турнір виглядає так: ТРЦ «Подоляни», Ліга підприємців «Українська справа», Тернопільський обласний військовий комісаріат, департамент сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту ТОДА, асоціація громадських організацій сприяння обороні України «Булат», волонтерська група ГО «Схід та Захід єдині», обласна та міська організації Української Спілки ветеранів Афганістану, козацька кузня «ВІГО».














































Відкрив турнір курінний Українського козацтва Андрій Максим’як, вітання учасникам змагань виголосили:  директор департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністраці  Віктор Мацикур та ректор ТНТУ імені Івана Полюя Петро Ясній. Загалом учасників зібралось аж 12-ть команд. Перед початком промовили спільну молитву пам’яті полеглим воїнам України. По областям у командах представлені Тернопільщина та Хмельницька область. Окрім того у змагові беруть участь команди 44-ї артбригади, обласних правоохоронців, частини Національної Гвардії України що дислокується у Тернополі, Української Спілки ветеранів Афганістану, “Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою”  зі Збаража. Цікавим є також те що представлені команди і закордонних студентів ТНТУ, (громадяни Конго, Камеруну, Єгипту що навчаються у нас), «Інтер-1» та «Інтер-2».
Разом з нашим координаторм по західній Україні Василем Конько я приїхав висловити підтримку учасникам змагань від групи «Схід та Захід єдині». Бесідували ми і з представниками козацтва, і нацгвардійців (еге ж Василь Конько побажав їм величезної удачі, він ж також гвардієць…), та іншими учасниками та організаторами. Команда з Хмельниччини з Городка допомогла навіть волонтерам нашої групи, у перерві, перевантажити  частину гуманітарної допомоги для бійців на фронті до нашого чергового рейду  з одної машини на другу (Василь Конько разом з борщівськими хлопцями з Володею Чугаєвським на чолі займались перед початком турніру нашими буденними справами підготовки рейду не дивлячись на День Св.Миколая, з Борщівщини прибули в Тернопіль і «буржуйки», і вареники в смальці, та ще багато чого, але про це згодом). Ну а на турнірі вирували справжні емоції вболівальників, футбол є футбол не дивлячись на те що проводиться в залі. Удачі вам спортсмени. З Святим Миколаєм усіх вас, та всю Україну!

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» (фото автора)


19 грудня 2015 року 

Немає коментарів:

Дописати коментар