середу, 2 грудня 2015 р.

Вишкіл «Асоціація з ЄС від А до Я: що вона дає Україні?"

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» та Товариство Лева у партнерстві з Фондом міжнародної солідарності (Польща) оголошують конкурс на відбір журналістів регіональних ЗМІ (переважно з Півдня та Сходу України) для участі у першому вишколі «Асоціація з ЄС від А до Я: що вона дає Україні?». Вишкіл, що міститиме багато інтерактивних компонентів, є частиною проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа», що реалізується за кошти Програми «Підтримка демократії», яка фінансується з Програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Вишкіл відбудеться 11-13 грудня у м. Дніпропетровськ за участі провідних українських та польських експертів, тренерів. 
Зокрема, у роботі вишколу візьмуть участь такі польські експерти:
  • Гжегож Маковскі, директор Програми "Відповідальне суспільство" польського Фонду імені Стефана Баторія. Метою Програми є просування ідеї відкритого підзвітного врядування. Це програма по боротьбі з корупцією, що дала поштовх до багатьох важливих правових та інституційних змін у польському суспільстві. В рамках програми здійснюється контроль за діями влади та політичних партій у Польщі з метою дотримання законів по боротьбі з корупцією.
  • Влодзімеж Богачик, видавець Газети Виборча Західного регіону (Велика Польща, Щецин, Зелена-Гура), у минулому головред Газети Виборча у Познані та Щецині. Активно підтримує діяльність журналістів та засобів масової інформації України, неодноразово приймав групи українських журналістів під час їх ознайомчих візитів до Газети Виборча в Познані.
Вишкіл має на меті допомогти регіональним журналістам:
  • глибше та предметніше зрозуміти суть УА та процес її імплементації, можливості та виклики, які постануть перед українським суспільством;
  • детальніше вивчити перебіг процесу реформування країни у сферах боротьби з корупцією та самоврядування;
  • відігравати активнішу роль у питаннях інформування суспільства щодо можливостей та проблем, які випливають з УА;
  • застосовувати різні жанри журналістики у процесі інформування громадськості про УА;
  • отримати доступ до нових джерел інформації щодо УА та процесу її імплементації;
  • виробити Стратегію інформування суспільства щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС для своїх медіа;
  • мовити (для ТБ та радіо)/публікувати (для друкованих та онлайн-ЗМІ) новий та якісніший контент щодо УА, практичних аспектів імплементації Угоди для регіональної аудиторії.
До участі у конкурсі запрошуються журналісти ЗМІ усіх форм (державна, комунальна, приватна) та типів (теле- та радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа) власності.
Критерії відбору учасників:
  • Досвід роботи у журналістиці - мінімум 2 роки;
  • Наявність медіа-майданчика, що регулярно розміщує медійні матеріали та має сталу аудиторію;
  • Досвід написання статей на тему європейської інтеграції, виконання Угоди про асоціацію, впровадження європейських стандартів.
Для участі у відборі на вишкіл учасники мають заповнити онлайн-анекту, що  знаходиться за посиланням: bit.ly/workshop-eu

Останній термін заповнення і надсилання онлайн-анкети: 3 грудня, 18.00.

Додаткову інформацію можна отримати у координаторів вишколу: 
Наталії Сад, Інтерньюз-Україна, за телефоном: 050 930 84 39 або e-mail:  nsad@internews.ua та Андрія Нечипорука, Товариство Лева, за телефоном: 067 673 38 33, або e-mail:  anechyporuk@gmail.com.

Немає коментарів:

Дописати коментар