пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Урочистості з нагоди Дня Збройних Сил України відбулися 4 грудня у Тернопільській обласній філармонії.





У Тернопільській обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди 24-ої річниці Збройних сил України. Професійне свято Української армії відзначається 6 грудня, напередодні вояків вітали очільники ОДА Степан Барна, облради Василь Хомінець, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, керівники силових відомств, священнослужителі, громадськість.
Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у зоні АТО військових. Військові керівники висловили вдячність солдатським матерям та надали відзнаки. Державні нагороди для кращих військовослужбовців вручив голова облдержадміністрації Степан Барна. Серед інших волонтерських організацій відзначено і нашу групу «Схід та Захід єдині». У вітальному слові, про нас, майор Олена Величанська відзначила що група навіть в цей день здійснює свою місію на передовій. Так наш координатор по заходу України Василь Конько, зараз, разом з побратимами працює у рейді на фронті.

«Відновлення кращих  традицій військової служби  - пріоритет для керівництва нашої держави і влади області, - зазначив у своєму виступі голова обласної державної адміністрації  Степан Барна. – Так, цього року 1 вересня ми відкрили ще один заклад – комунальний військовий ліцей у Збаражі. Зараз в області ми маємо два військових заклади такого типу. Престиж служби у ЗСУ – це питання кожного з нас. Дякую всім, хто відправив на фронт чоловіка, батька, брата.  Дякую всім, хто допомагає війську. Низько схиляю голову перед подвигом тих, хто мужньо захищав нашу землю  і віддав своє життя за краще майбутнє кожного з нас».
 Велику подяку цим мужнім людям висловив голова облради Василь Хомінець. Очільник найвищого представницького органу краю наголосив: «З наступом на нашу державу російського агресора в Україні розпочалося будівництво  української армії. І це завдяки військовослужбовцям-патріотам, завдяки добровольцям та завдяки  активному громадянському суспільству, волонтерам. Ці процеси відбуваються на противагу десятиліттям знищення та руйнації збройних сил. Україна після 1991 року зробила ту ж помилку, що й у 1918 році – відмовилась від війська. Впевнений – цього більше не повториться. День за днем відбувається  становлення української армії. Хочу подякувати усім людям, які долучилися до цього.  Ми маємо відновити патріотичне виховання у садочках, школах та вишах. Створити військову інфраструктуру, матеріальну базу, надати нашому війську найновіше озброєння. На жаль, українські реалії підтвердили давню мудрість: метал у вогні перетворюється у сталь, населення – у націю. Саме свідома українська нація стала запорукою створення нашої армії.  Тож і складаю слова вдячності усім, хто долучився до цього, а особливої подяки тим, хто зі зброєю у руках  захищають кордони нашої держави, боронять українську незалежність. Нехай Вам допоможе Бог». Василь Хомінець вручив відзнаки  «Подяка голови обласної ради» кращим військовим.
Відзначення військовослужбовців від імені міської влади здійснив заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, він також у своєму виступі відзначив велику роль волонтерів України у зміцнені обороноздатності держави.














































































«Ми відзначаємо 24 річницю формування  Збройних Сил України, - зазначив обласний військовий комісар, полковник Володимир Катинський. – Цей процес був нелегкий. На жаль, сьогодні відзначаємо наше  свято в умовах військових дій на території східних областей України, і представники ЗСУ приймають безпосередню участь в цій неоголошеній війні. Кожного дня вони проявляють героїзм, відчайдушність та бойову майстерність, а їхні подвиги золотими літерами  будуть закарбовані в історії. Наші земляки показують високий патріотизм, стійкість, витримку. Тому висловлюю вдячність всім, хто щоденно, ризикуючи власним життя, обороняє країну».
Матерям військовослужбовців, які несуть службу у зоні проведення АТО, було вручено подяки обласного військового комісаріату. Представник  організації ветеранів війни в Афганістані Роман Храпцьо разом з побратимами вручили комбригу 44-ї артилерійської бригади штандарт-хоругву з зображенням гербу бригади, а з зворотної сторони з зображенням покровительки артилерії Святої Великомучениці Варвари. Зі сцени лунали також вітання діточок воїнам, концертні номери діячів мистецтв та художніх колективів.
Не забули і про волонтерів, які постійно допомагають українському війську. Їм  вручили подяки від Тернопільського обласного військового комісара . У фойє філармонії демонструвалася фотовиставка світлин про ЗС України і волонтерський рух, до якої включені були і фото з наших буднів, групи «Схід та Захід єдині» на фронті.
Підготовлено за матеріалами тернопільських ЗМІ (ТОДА, облради, і інших).

Прес-служба ГО «Схід та Захід єдині».

 4 грудня 2015 року

Фото Ігор Крочак


Немає коментарів:

Дописати коментар