пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Тренінг "ОЗОН" у м. Києві

Цими вихідними кияни та учасники з різних куточків України вчилися моніторити суди, дізнавались як перетворити звіт на цікаву ЗМІ новину, відкривали особливості процесів люстрації. Все це стало можливо завдяки  тренінгу «ОЗОН» у м. Києві 28 листопада: «Доступні для кожного: набір інструментів для моніторингу судових процесів».

Валерія Рибак, координаторка напрямку громадського спостереження «ОЗОН» Центру Громадянських Свобод та Тарас Мірошниченко, юрист, волонтер групи громадського спостереження «ОЗОН» представили методику «ОЗОН» з моніторингу судів та систему адвокаційних дій для зрушення ситуації в судовій системі.


Вікторія Жуган, журналіст ЕспрессоТВ, розповіла як же насправді працюють ЗМІ з середини і допомогла активістам розібратися в тонкощах підготовки простої за формою, але змістовної інформації про моніторинг.

Олександра Дрік, голова ради Громадського люстраційного комітету, пояснила суть процесу люстрації, як до нього долучитись і поділилась свіжими новинами у цій сфері.

Олексій Білянський, волонтер групи громадського спостереження «ОЗОН» презентував новий сайт по пошуку засідань у всіх судах обраного міста України одночасно.  



Довідково: група громадського спостереження «ОЗОН» – добровільне об’єднання активних громадян – передусім, громадських активістів, юристів, журналістів, які усвідомлюють важливість якісного громадського контролю за державними органами, а також за ключовими процесами, які відбуваються на лінії зіткнення суспільства та держави або людини та держави, зокрема, під час мирних зібрань та судових процесів. За результатами спостережень «ОЗОНівці» оприлюднюють висновки та рекомендації. Громадські спостерігачі – незалежна сторона, вони завжди залишаються поза межами процесу. Детальнішу інформацію можна отримати у соціальних мережах www.facebook.com/OZON.monitoring та на сайті організації-засновниці, Центр Громадянських Свобод http://ccl.org.ua/activities/hr/ozon/

Немає коментарів:

Дописати коментар