неділю, 6 квітня 2014 р.

Громадський контроль адміністративних послуг в Україні

17-18 квітня 2014 року Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) спільно з Центром політико-правових реформ в партнерстві з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та за фінансової підтримки Європейського Союзу, проводить конференцію «Реформування та громадський контроль у сфері надання адміністративних послуг в Україні».

До участі в конференції запрошуються представники органів влади, експерти та активісти громадських організацій, журналісти, які співпрацюють або зацікавлені в співпраці з громадськими організаціями щодо громадського контролю діяльності органів влади.
Протягом двох днів конференції будуть обговорюватися шляхи досягнення європейських стандартів у сфері надання адміністративних послуг в Україні. У програмі конференції – виступи експертів в сфері реформування системи адмінпослуг, презентація існуючого позитивного досвіду роботи центрів з надання адміністративних послуг в Україні. Також планується обговорити із експертами та представниками органів влади першочергові реформи, які слід запровадити протягом так званого «вікна можливостей» – періоду після революційних змін, поки активність громадян досить висока, а нова влада готова іти назустріч людям.
В рамках конференції також будуть презентовані результати соціологічного дослідження якості та зручності надання адмінпослуг в різних регіонах країни, проведеного Харківським інститутом соціологічних досліджень (ХІСД).
Практична частина конференції буде присвячена плануванню всеукраїнської моніторингової кампанії надання адміністративних послуг. Метою моніторингу стане підвищення прозорості і доступності адмінпослуг МВС та Державної міграційної служби шляхом громадського контролю роботи відповідних відомств.
Організатори забезпечують проживання та харчування учасників під час конференції, витрати на проїзд до місця проведення й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів і у межах вартості проїзду рейсовим автобусом, купейним або плацкартним вагоном поїзда).
Для участі у конференції необхідно заповнити АНКЕТУ до 18.00 години 10 квітня 2014 року.
Кількість місць обмежена. Точні час та місце проведення конференції будуть повідомлені відібраним учасникам.
За додатковою інформацією звертайтесь:
Анастасія Малинка, інформаційний менеджер Асоціації УМДПЛ
+38 (093) 903 60 10
anastasiya.malynka@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар