вівторок, 15 квітня 2014 р.

Військово-Морські сили передислоковуються

Сьогодні, 15 квітня  2014 року,  за телефонними повідомленнями джерел Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України та за публікаціями українських ЗМІ вчора,  захоплені раніше Росією під час окупації Криму ракетний катер "Прилуки" і танкер "Фастів" ВМС України перебазовано із Севастополя до Одеси. З метою перебазування було сформовано буксирувальний караван у складі морського буксира "Бакай" (порт приписки Херсон), танкера "Фастів" і ракетного катера "Прилуки".
Діями каравану на переході морем керував капітан 2 рангу Дмитро Глухов, який знаходився на "Фастові". Перегінну команду на "Прилуках" очолював капітан 3 рангу Денис Гриценко. Щойно "Прилуки" і "Фастів" у нейтральних водах неподалік Севастополя опинилися під повним контролем вітчизняних військових моряків, на них було виконано ритуал підйому прапору Військово-Морських Сил України. За інформацією капітана 2 рангу Дмитра Глухова, перед початком руху були здійснені усі заходи щодо забезпечення безаварійної експлуатації матеріальної частини і недопущення навігаційних пригод. В цілому кораблі знаходяться у задовільному технічному стані. Ракетний катер "Прилуки" і танкер "Фастів" Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які у березні були захоплені російськими військовими під час окупації Криму, стали першими кораблями, що перебазовані після їх розблокування.  На дійсний час в Криму представники військових відомств України і Російської Федерації у складі комісії продовжують роботу з уточнення графіку перебазування українських кораблів і суден. Зокрема, планується прихід із Севастополя до порту Одеси судна розмагнічування "Балта". 
       Тернопільский громадський інформаційно - координаційний пункт ВМС Збройних Сил України, повідомляє що системи зв’язку військового призначення для флагмана ВМС ЗС України фрегата «Гетьман Сагайдачний» придбано і відправлено на корабель фінансовий звіт про обіг коштів буде передано після перевірки військовою прокуратурою у Тернопільський обласний військомат. Тернопільский громадський інформаційно - координаційний пункт ВМС Збройних Сил України звертається до Тернополян в наступній справі: В зв’язку з перебазування з м.Севастополя в м.Одесу є потреба в допомозі Штабу Військово-Морських Сил  Збройних Сил України. Потрібні самі прості , банальні речі: канцелярські товари, папір, переноски (електричні), кабеля комп’ютерні (незалежно від довжини),  ксерокси, принтери, комп’ютери. Ці речі можуть бути не нові, навіть дуже старі, однак до моменту централізованого відновлення роботи штабу (3-5 місяців) вони можуть послужити на благо держави Україна. В Випадку, якщо ці речі в Вас є,  і Ви готові допомогти, просимо телефонувати за номером тел. 0971136235, або приносити в каб.510, Облагробуд, вул.Крушельницька,  18 (навпроти бару 777). По кожній речі буде складено  акт прийомки передачі  в трьох екземплярах: перший - на штаб ВМС ЗС України, другий - особі, що передала, третій голові ТОГО «Тернопільсікі підсумки»  Білану Т.Б. , як особі, що відповідальна за передачу всіх товарно - матеріальних цінностей для Штабу Військово-Морських Сил  Збройних Сил України. Для контролю руху коштів, після завершення перерахунку , матеріали будуть передані в Тернопільський обласний військовий комісаріат. Для перевірки – військовій прокуратурі .
Особисту відповідальність  несе: Голова ТОГО «Тернопільскі підсумки» Білан Тарас.


 Ігор Крочак, військовий історик, один з авторів книги «Протичовновий корвет Тернопіль», член Національної Спілки Журналістів України, Спілки Офіцерів України, голова Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України 

Немає коментарів:

Дописати коментар