середу, 9 квітня 2014 р.

На материк прибула 2221 особа

Сьогодні, 8 квітня  2014 року,  за телефонними повідомленнями джерел Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України та за публікаціями українських ЗМІ. До материкової частини України з Криму прибула 2221 особа. З них: 1984 військовослужбовці, 8 працівників, 229 членів сімей, з них – 67 дітей, – про це рзповів на брифінгу заступник в.о. міністра оборони Петро Мехед.
Також він додав, що військовослужбовці з Криму прибувають на збірні пункти, де вони можуть визначитися зі своїм майбутнім: чи продовжуватимуть службу, чи звільняться в запас. Крім того, Мехед розповів, що військовослужбовців та членів їхніх родин, що прибули з Криму, розмістили в відомчому санаторії Міністерства оборони в Пущі-Водиці під Києвом. Також родини військовослужбовців із Криму будуть розселені і в інших місцях. На сьогодні для них підготовлено 4080 ліжко-місць. Заступник міністра запевнив, що необхідні мінімальні побутові умови для евакуйованих з Криму військових забезпечені.  Після анексії Росією Криму ЗСУ почали виводити з півострова українських військових.
   Частина екіпажу протичовнового корвета «Тернопіль» ВМС ЗС України що перебуває у нашому краї і проходить реабілітаційний курс в одному з санаторіїв області.
Тернопільський громадський  інформаційно-координаційний пункт підтримки ВМС Збройних Сил України продовжує збір коштів для дооснащення фрегата «Гетьман Сагайдачний». Переказати для оснащення кошти можна на рахунок Приватбанку: 5168 7572 5999 8203. Кошти з рахунку будуть використані виключно для придбання засобів зв’язку (військового призначення) для флагмана ВМС ЗС України фрегата «Гетьмана Сагайдачного». В ЦЬОМУ Є ВЕЛИКА ПОТРЕБА.

Ігор Крочак, військовий історик, один з авторів книги «Протичовновий корвет Тернопіль», член Національної Спілки Журналістів України, Спілки Офіцерів України, голова Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України  

Немає коментарів:

Дописати коментар