вівторок, 15 квітня 2014 р.

Путінські “зелені чоловічки" з масками


Надю Толоконнікову , одну з учасниць російської групи " Pussy Riot ", яка нещодавно звільнилася з російської в'язниці, запитали про умови у в'язниці. Вона пояснила , що сучасна російська в'язниця це як радянський ГУЛАГ. Більшість американців не знайома з цим прикладом тому вона зазначила , що не Гітлер винайшов концтабір. Він скопіював нацистські табори смерті і в'язниці  зі сталінського ГУЛАГу.


Гітлер і Сталін мали багато спільного. Вони вчилися один у одного. У 1938 році , після Мюнхенського умиротворення , Гітлер вторгся до Чехословаччини під приводом захисту , нібито, перебуваючої там під загрозою зникнення німецької меншини . Нинішній лідер Росії- Володимир Путін , який неодноразово оплакував втрату радянської імперії , що була Русська у всіх відношеннях , за винятком назви , вже вималював власний стиль, запозичений у своїх двох  наставників- Гітлера та Сталіна.

Одного разу я був свідком  прес -конференції російського Постійного представника при Організації Об'єднаних Націй Віталія Чуркіна у 2008 році. В ході конференції посол Чуркін виступив як апологет Радянського Союзу. У відповідь на питання, щоб він пояснив радянську діяльність після пакту Молотова- Ріббентропа 1939 року, що призвело до нацистської окупації Польщі та радянської окупації Східної України та країн Балтії ,Чуркін не довго думаючи  заявив , що народ Західної України і народи Литви , Латвії та Естонії просили , щоб СРСР прийшов і захистив їх. Так я дізнався , що для Чуркіна і йому подібних , заради політичної доцільності чорне може бути білим і біле може бути чорним . Зрештою, як це завжди було для бандитів і імперіалістів: чи були вони царі чи цариці , як Петра і Катерини , комісари , як Сталін, чи, нібито,обрані президенти, як Путін.

В неділю, 13 квітня 2014року,  на вимогу Росії , було скликано  надзвичайну сесії Ради Безпеки ООН.  Приводом для Росії було те , що чинний тимчасовий президент України оголосив години до того, що Україна використовуватиме контртерористичні операції зі спеціальними силами і військовослужбовцями , щоб нейтралізувати російську сепаратистську діяльність в  шістьох українських містах , а найбільше в Слов'янську та Краматорську, в Донецькій області. Президент України підкреслив , що російська модель поведінки у Східній Україні повністю відповідає російському захопленню земель в Криму і, що Україна не дозволить цього . Після цього "метод роботи" посла Чуркіна був абсолютно передбачуваним. Він скликав засідання Ради безпеки , щоб поставити світ до відома , що, нібито, було приводом для того , що Росія може зробити далі.

Один за одним  інші країни в Раді Безпеки заявили про свою підтримку суверенітету і територіальної недоторканності України . Вони відзначили , що Росії не вдалося зробити ні найменшого секрету зі своїх агресивних намірів , що діяльність  РФ у Східній Україні була штучно створена так як  у випадку захоплення земель Криму . Не було ніякого руху широких мас у цих східних містах України . Були групи, по 10-20 професійних і добре озброєних, агентів російських спецслужб в зеленому камуфляжі , без розпізнавальних знаків  . Деякі навіть носили маски , щоб захистити себе від ідентифікації після попередніх видів діяльності ,починаючи від участі в спробах розігнати " Євромайдан " , а пізніше при захваті Криму . Кількість однодумців, які приєдналися до них, була дуже мала в порівнянні з незмінним розміром попередніх « Євромайданів " по всій Україні . На додаток, Росія сконцентрувала близько 40 тисяч військовослужбовців на східному кордоні України,  повітряні сили нападу і танки. Крім того є 25 тисяч російських військовослужбовців на території України в Криму.

Один за одним посли хвалили стриманість України і заявляли про свою підтримку позиції України , що українська держава повинна захищати свій народ. Один за одним вони підтримували позиції спостерігачів ОБСЄ і ООН , які знаходяться на території України . Вони дорікали Росії за те , що вона вмішується для влаштування ситуації на місці. Посол США Повер критикувала російську гру в силу  і тактику , кажучи, що Росія вважає , що міжнародні кордони можна переглядати і що Росія повторює ту ж саму провокацію і пропаганду, так  якби не було ніякого Інтернету через який цілий світ є свідком. Посли підкреслили , що немає ніяких доказів небезпеки для російської меншини в Україні . Насправді, єдина небезпека полягає для татар і українців у Криму . Останнім зробила офіційне представлення  нігерійський посол , що головувала на сесії Ради Безпеки. Вона бачила наскрізь російські "замальовки" і підкреслила , що сфери впливу шкідливі для концепції глобального спів-товариства та вказала на небезпеку військового рішення.

Провокація , залякування , пропаганда призначені для створення приводу за яким слідує вторгнення й окупація. Ось сумна картина , яку творили Гітлер і Сталін . Зелений  камуфляж , відсутність знаків розрізнення та маски- це вже елементи , властиво, додані самим Путіним. Адже перш , ніж  стати президентом , він був полковником КДБ.


14 квітня 2014                                                                          Аскольд С. Лозинський

Немає коментарів:

Дописати коментар