суботу, 19 вересня 2015 р.

VII Всеукраїнське військове паломництво у Зарваниці


                   
18-20 вересня 2015 року на Тернопільщині у Зарваниці проходитиме сьоме Всеукраїнське військове паломництво військовослужбовців, учасників АТО та їх сімей.
Разом з делегаціями військовиків та Тернопільської обласної організації спілки офіцерів України у паломництві взяли участь як прочани, координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Тернопільщині і в Західному регіоні України Василь Конько та прес-секретар групи Ігор Крочак. До Зарваниці на прощу прибув навіть військовий  морський лікар Василь Касюк з Севастополя. Разом з головою обласної організації спілки офіцерів України Олександром Варакутою та іншими паломниками наші волонтери помолились до чутодійної ікони Матері Божої Зарваницької і після урочистого молебну біля храму Пресв’ятої Тройці у центрі села взяли участь у Хресному ході до скульптури Матері Божої, де після спільної молитви було відкрито паломництво. До VII Всеукраїнського військового паломництва випущено пам’ятний нагрудний знак. Спільна молитва військовиків та волонтерів вселяє велику надію в нашу праведну перемогу в не об'явленій Україні війні.

Прес-служба волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині"


































































Довідково про паломництво

Сьоме Всеукраїнське військове паломництво військовослужбовців, учасників АТО та їх сімей почалося на Тернопільщині, повідомляє "Укрінформ". Це паломництво відбувається в духовному центрі в селі Зарваниця, чудотворному місці, де, за переказами, багато сторіч тому відбулося явище Божої Матері. "Цьогорічне паломництво має назву "Тільки любов здатна на перемогу". І це символічно. Тому що щира любов і молитва покликані об'єднати всіх воїнів, захисників України в єдине співтовариство, щоб разом зі своїми сім'ями, в єдності молитися за мир і спокій в нашій країні , стати міцним щитом для оборони Вітчизни від ворога", - сказав митрополит і архієпископ Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василь. Серед майже 1,5 тисячі учасників нинішнього військового паломництва, яке триватиме два дні, крім військовослужбовців ЗСУ та учасників АТО, членів їх сімей, багатьох капеланів, волонтерів та мирян.
Паломники братимуть участь у Хресній ході, поминальній архієрейській літургії, увечері здійснять першу свічкову ходу. На завершення паломництва, в знак процвітання миру в Україні військові капелани випустять у небо білих голубів. Раніше в Тернопільській області в духовному Марійському центрі у Зарваниці відкрили каплицю з інтерактивним монітором, на якому можна отримати інформацію про всіх загиблих під час Революції Гідності і АТО.
(За матеріалами українських ЗМІ)

Фото Ігоря Крочака, прес-секретаря і координатора волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації.


19 вересня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар