понеділок, 7 вересня 2015 р.

Фестиваль у Борщові: вишиванки, борщ та гроші для АТО




7 вересня, 2015

Фольклорно-мистецький фестиваль “В Борщівському краї цвітуть вишиванки”, відбувся  6 вересня у місті Борщів Тернопільської області.


Мета заходу —  відродження техніки шиття чорної борщівської сорочки, збереження та відтворення автентичності українського національного костюма, звичаїв та обрядів Надзбручанського краю. Повідомили у Тернопільській ОДА.

Не зважаючи на погодні умови, у Борщові майорять вишиванки, варяться борщі, всі учасники збирають кошти на потреби вояків АТО.

«Сьогодні ми можемо говорити про те, що у нас є повноцінна армія, одна з найсильніших у Європі, — підкреслив у привітальному слові голова Тернопільської ОДА Степан Барна. — І ми зуміли сформувати її всього за рік часу. Починаючи від військовослужбовців, закінчуючи співробітниками Служби Безпеки та об’єднаного загону правоохоронних органів УМВС в Тернопільській області, а також батальйону «Тернопіль». Маріуполь і Донбас – це ті землі, де зараз наші хлопці стоять на варті цілісності нашої держави. Пам’ятаючи про усіх наших героїв тут ми повиннім робити все, аби змінити на краще ставлення один до одного та й до України загалом. Бо лише таким чином  можемо завадити тому, чого так хоче Путін — щоб ми  один одного ненавиділи та один проти одного йшли. Ми — велика нація. Нація переможців. І я впевнений, що це свято, яке об’єднало нас не залежно від погоди та обставин, допоможе сформувати у нас єдиний дієвий кулак українців, які хочуть досягнуть перемоги. Слава кожному герою! Слава борщівській вишиванці! Слава Україні!»









































(За матеріалом http://lypa.com.ua/2015/09/07/festyval-u-borschovi-vyshyvanky-borsch-ta-hroshi-dlya-ato-foto/ )

Активісти волонтерської групи «Схід та Захід єдині» на святі у Борщові

Координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Тернопільщині і в Західному регіоні України Василь Конько на запрошення наших приятелів та друзів волонтерів з Борщова і Володимира Чугаєвського зокрема прибув на фестиваль борщу. Оскільки Борщівщина ще й таки моя мала батьківщина я зголосився розказати усі подробиці своєму побратимові та командиру про історію своєрідної борщівської вишивки. Василю Конько сподобалось на святі, він навіть придбав собі вишиту сорочку у місцевих майстринь та скуштував борщу з села Мушкатівка де колись проходило моє дитинство.















































Якщо ж говорити про цьогорічне свято то воно все таки мало воєнний відбиток, ми зустріли на ньому бійців «АТО» з якими познайомились під час наших рейдів на сході, та помянули наших побратимів. А волонтери Борщівщини під час фестивалю здійснили задум плетення маскувальних сіток на бронетехніку. Ці сітки будуть незабаром відвезені групою «Схід та Захід єдині» на передову під час нашого 11-го рейду на фронт.
Бійці «АТО» разом з кухарями козацтва варили звісно борщ, пекли печеню. Волонтери, майданівці, самооборонівці усі дружно долучились до плетення сіток. У невимушеній атмосфері читали вірші Тараса Шевченка та ділились останніми новинами. Центр Борщова у цей час був загальним майданчиком фестивалю.

 Ігор Крочак, прес-секретар і координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації (фото автора)

7 вересня 2015 року




1 коментар:

  1. https://video.xx.fbcdn.net/hvideo-xfl1/v/t42.1790-2/11959765_888630994525346_1675148326_n.mp4?efg=eyJybHIiOjYxMCwicmxhIjoyMTYyfQ%3D%3D&rl=610&vabr=339&oh=e8558e2beef6d9c05c7338c11b629ba8&oe=55F2E5D3

    ВідповістиВидалити