середу, 2 вересня 2015 р.

Перше вересня 2015, патріотичне виховання у Тернополі та група «Схід та Захід єдині»




З початком російсько-української війни на Донбасі ми всі усвідомили що патріотизм це не порожній звук. Тисячі наших героїв віддали життя за територіальну цілісність України, ще більше залишились пораненими та пропавшими безвісти. Отож де початок виховання підростаючого покоління в любові до своєї Батьківщини та рідної землі, кожен справжній громадянин задумується над цим.
Першого вересня у тернопільських школах пролунав перший дзвінок, діти пішли до школи але багато їхніх однолітків на Донбасі на мають такої щасливої та мирної можливості.
 Про патріотизм, любов до рідної землі, героїзм наших військових та рейди волонтерської групи «Схід та Захід єдині» говорили з дітьми першого вересня активісти нашої групи. Координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Тернопільщині і в Західному регіоні України Василь Конько та прес-секретар і координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації Ігор Крочак побували на урочистих лінійках та уроках у двох школах міста Тернополя. До 11-ї середньої школи міста їх запросила класний керівник 9 - Б класу Оксана Стецик, волонтери взяли участь у лінійці-святі першого дзвоника і уроці-вікторині про Україну, вони розказали дітям про фронтові будні та подарували волонтерські сувеніри. На память про зустріч діточки ж подарували трудівникам передової обереги та вінки з вплетеними калиною та житом «щоб кулі минали та «сєпарські» міни не брали…».




















Цікавим видався день і у тернопільській експериментальній «Школі мистецтв» імені Ігоря Герети, координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" Василь Конько подарував директорові школи Остапові Гайдукевичу як експонат до шкільного музею національний стяг привезений з останнього рейду з передової Ігорем Крочаком підписаний бійцями українських частин. На уроці після спільної молитви, волонтери поділились з учнями, викладачами та батьками своїми думками про подвиг, самопожертву та любов до України, розказали і декілька цікавих фронтових історій. Зустріч була доброю та теплою, звичайно ж не обійшлося без загальної фотографії.





































Прес-служба волонтерської групи громадської організації  «Схід та Захід єдині»

Фото Крочака Ігоря

2 вересня 2015 року

P.S. Невтомний Василь Конько не може без  волонтерської діяльності, навіть в День першого вересня зустрівшись в «Школі мистецтв» з волонтеркою «Офіцерського корпусу» Аллою Чонгар що займається визволенням українських полонених і розшуком останків загиблих наших героїв на Донбасі. В процесі зустрічі посприяв фінансово наступній поїздці на схід активістки пошукової волонтерської групи.


Немає коментарів:

Дописати коментар