четвер, 10 вересня 2015 р.

День частини Національної гвардії України у Тернополі




Сьогодні 10 вересня 2015 року в другому батальйоні який входить до 2-ї  окремої Галицької ордена Червоного Прапора бригади Національної гвардії України був День частини. Дислокується батальйон у місті Тернополі (в.ч.3002).

Привітати зі святом гвардійців прийшли: Степан Барна голова Тернопільської ОДА, Олександр Смик заступник міського голови Тернополя, Олександр Богомол начальник УМВС України по Тернопільській області, Олександр Варакута ветеран НГУ голова обласної організації спілки офіцерів України, Володимир Небесний керівник обласної організації ФСТ «Динамо», Володимир Швайка депутат Тернопільської міськради, Валерій Федорейко професор ТНПУ ім. В.Гнатюка, Лариса Римар  голова Тернопільської обласної Асоціації Жінок, Василь Конько  ветеран НГУ і координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Тернопільщині і в Західному регіоні України, Ігор Гуда директор  будівельної компанії «Креатор-Буд» та ще багато гостей, ветеранів гвардійців, волонтерів, представників громадськості та ЗМІ.
Командир частини Віктор Шершун з вдячністю отримав поздоровлення та подарунки і висловив слова подяки усім промовцям.

















































 Священники Віталій Козак, Андрій Говера (УГКЦ) та Анатолій Залізницький (УАПЦ) поблагословили іменинників-гвардійців на нелегкий ратний труд.
В урочистому пошануванні гості вручили бійцям та командирам українські нагороди, грамоти та подяки, а також подарунки. Гвардійці продемонстрували озброєння, прибори, техніку що є на оснащенні НГУ, свої вміння рукопашного бою в показовому виступі та нагодували гостей смачним солдатським обідом.



































Та найщирішим було спілкування ветеранів гвардійців  що розказували про моменти становлення НГУ у далеких 90-х XX століття. І звичайно що мій командир бойового волонтерського екіпажу групи «Схід та Захід єдині» Василь Конько як ветеран НГУ розказав про ті роки і про сучасні будні гвардійців та волонтерів у зоні «АТО». Адже ми неодноразово бували в бійців тернопільської частини НГУ і в Словянську та в інших пунктах дислокації в зоні бойових дій на сході України, коли наші земляки перебувають там при виконанні бойових завдань. Олександр Варакута прийшов на свято зі своїми студентами і слухачами магістратури яким він читає дисципліну «Захист Вітчизни», молодь була задоволена побаченим, найбільше їх захоплення відчувалось біля стендів з озброєнням. Де ще таке побачиш. Загалом свято вдалося, з Днем частини Вас гвардійці ! І як казали у старовину в часи гетьмана Івана Мазепи… Віват Гвардія і Кордебаталія ! Віват, віват, віват !!!

Ігор Крочак, прес-секретар і координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації (фото автора)


10 вересня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар