пʼятницю, 25 вересня 2015 р.

Творча спадщина Ігоря Ґерети: проблеми і перспективи досліджень. Наукова конференція у Тернополі.


Сьогодні, 25 вересня у Тернополі відбулась Всеукраїнська наукова конференція «Творча спадщина Ігоря Ґерети: проблеми і перспективи досліджень».
Основними організаторами наукового заходу виступили: Державний архів Тернопільської області та історичний факультет Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка спільно з Тернопільською обласною державною адміністрацією, Тернопільським обласним краєзнавчим музеєм, кафедрою документознавства, інформаційної діяльності та українознавства Тернопільського національного економічного університету, Всеукраїнським науковим журналом «Мандрівець».






















На конференції вчені з Києва, Львова, Тернополя обговорили внесок Ігоря Ґерети у науковий, соціокультурний і громадсько-політичний розвиток Тернопільщини зокрема та України загалом. З вітальним словом виступили Барна Степан – голова облдержадміністрації і Буяк Богдан – проректор з наукової роботи ТНПУ ім.В. Гнатюка. Модераторами заходу були: Бармак Микола – декан історичного факультету і Федір Полянський – директор облдержархіву.


















У межах конференції було презентовано монографію Володимира Мисика «Громадсько-політична і наукова діяльність Ігоря Ґерети».
У резолюції конференції вчені відзначити високий науковий статус доповідей і вирішили надалі організовувати Ґеретівські щорічні читання з залученням наукової громадськості області та України.


Фото Крочака Ігоря

Немає коментарів:

Дописати коментар