понеділок, 21 липня 2014 р.

В Карпатах літня літературна школа

11-16 серпня в Карпатах відомі українські письменники та видавці поділяться секретами успіху в літературі з авторами-початківцями. «Центр літературної освіти» оголошує прийом анкет на ювілейну V Літню літературну школу. Реєстрація учасників триватиме до 25 липня включно.

Для молодих літераторів лекції читатимуть досвідчені та професійні письменники, директори видавництв, літературознавці та критики, а саме: Тарас Прохасько, Мар’яна Савка, Юрій Винничук, Маріанна Кіяновська, Ростислав Семків, Антон Санченко, Завен Баблоян та Ірина Вікирчак. Іноземний гість-лектор – Юстина Чеховська (Польща).


На V Літній літературній школі вчитимуть та розповідатимуть: як писати якісні тексти, як відбувається творчий процес, як знайти своє місце в літературі, як знайти власний стиль, мову і тему, як створювати сюжет і героїв. Також лектори окреслять основні тенденції розвитку книжкового ринку і літературної сфери, правила ефективної співпраці з видавцями і мас-медіа, яких помилок уникати авторам-початківцям і т.д.

Програма Літшколи складається з 32 годин лекційних та практичних занять. Також учасники виконуватимуть творчі завдання і братимуть участь у літературних вечорах. Особливістю 5-ої Літшколи стане те, що частина занять відбуватиметься паралельно по секціям – поетів і прозаїків-публіцистів.

Хто наші лектори?

Завен БАБЛОЯН – видавничий менеджер, перекладач, літературний менеджер;
Юрій ВИННИЧУК – письменник, публіцист, редактор, перекладач, дворазовий лауреат премії «Книга року Бі-Бі-Сі»;
Ірина ВІКИРЧАК – культуртреґер, стипендіатка Gaude Polonia 2014, директор Міжнародної літературної корпорації «Meridian Czernowitz» (2010-2013);
Маріанна КІЯНОВСЬКА – письменниця, літературознавець, перекладач, критик, засновниця літературної премії «Великий Їжак»;
Тарас ПРОХАСЬКО – письменник, есеїст, перекладач;
Мар’яна САВКА – поетеса, дитяча письменниця, літературознавець, головний редактор і співзасновник «Видавництва Старого Лева»;
Антон САНЧЕНКО – письменник, публіцист, директор видавництва «Електрокнига»;
Ростислав СЕМКІВ – видавець, літературознавець, публіцист, директор видавництва «Смолоскип»;
Юстина ЧЕХОВСЬКА (Польща) – координаторка культурних подій, перекладачка, літературний агент.

Хто може взяти участь?

Участь у Літшколі можуть взяти молоді прозаїки, поети, публіцисти, видавці і редактори віком 18-35 років, мешканці усіх регіонів України. Літшкола буде цікава як авторам-початківцям, так і літераторам з певними успіхами і досвідом.

Щоб взяти участь у проекті, потрібно заповнити РЕЄСТРАЦІЙНУ АНКЕТУ: http://goo.gl/l9NeJT Прийом заявок триває до 25 липня включно. Відбір 60 учасників (30 поетів і 30 прозаїків) здійснюється на конкурсній основі. Кожен учасник сплачує організаційний внесок – 1500 грн (у вартість входить навчання, проживання у котеджі, 3-разове харчування, трансфер з Івано-Франківська і назад, роздаткові матеріали, екскурсії тощо).

Дати і місце проведення: 11-16 серпня 2014 р., відпочинковий комплекс «Скеля» (с. Микуличин, Івано-Франківська обл.)

Контактна особа: Ольга Гончар (093-339-76-46, litosvita.org @ gmail.com)

Організатор: Центр літературної освіти
За підтримки Фонду розвитку громад «Лівобережна Київщина»
Організаційні партнери: відпочинковий комплекс «Скеля», українсько-американське видавництво «The Veranda Project»
Книгарні-партнери: Смолоскип, Читайка, Чулан, Купідон, мережа книгарень «Є»
Інформаційні партнери: ART Ukraine, LB.ua, ШО, Платформа, Korydor, Лови Момент, Буквоїд, Друг читача, Читомо, ЛітАкцент, Litfest, Арт-Вертеп, Українська культура, Майстер Клас, Лавка Бабуїн

Немає коментарів:

Дописати коментар