вівторок, 28 січня 2014 р.

Декларація Народної ради Закарпаття

Перша декларація Народної ради Закарпаття: Ледида - у відставку, ПР та КП під забороною, міліція - з народом Сьогодні під час чергового народного віче, що в безперервному режимі триває на закарпатському Майдані вже від ранку, оприлюднено першу декларацію новоутворної Народної ради Закарпаття.


Перший і основний пункт декларації залишається незмінним - це вимога відставки "регіонального" "губернатора" Закарпаття Олександра Ледиди.
Крім того, Партія регіонів та Комуністична партія України, згідно із декларацією, на Закарпатті - заборонені і поза законом.
Третій пункт документу дещо дублює прийняте сьогодні Закарпатською обласною радою рішення: згідно з ним, військовослужбовцям, силовикам, правоохоронцям заборонено виступати проти народу під час акцій протесту і громадянської непокори. Якщо формулювати коротко, цей пункт відображає вже звичний для закарпатців останнім часом лозунг "Міліція - з народом", що його неодноразово за останні дні було скандовано під час акцій протесту в обласному центрі Закарпаття.
Активісти зазначають, що оприлюднена декларація носить радше декларативний характер, фіксуючи вимоги новоствореного органу народного самоврядування.
Тим часом, на площі Народній, що ось уже який день є осередком обласного Майдану, триває народне віче у форматі "вільного мікрофону". Людей, що зібрались на мітинг, активісти закликають "не розслаблятись", відзначаючи, що сьогоднішні перемоги - хоч і надзвичайно важливі, але більше тактичні.
(текст - Закарпаття онлайн)

Немає коментарів:

Дописати коментар