пʼятницю, 31 січня 2014 р.

Заява Координаційної Ради Громадянської Асамблеї України

Процес делегітимізації теперішньої влади в Україні на чолі з Президентом В.Януковичем та фракціями Партії регіонів та КПУ у Верховній Раді, який почався 16 січня з ухвалення в порушення процедурних та регламентних норм антиконституційних законів, які істотно порушують права громадян та перетворюють Україну на бандитсько-тоталітарну країну та підписанням їх В. Януковичем продовжується.

Побиття та викрадення людей, масові арешти, використання криміналітету стали звичайними інструментами антинародної влади в боротьбі проти громадян, що захищають свої права.

Останнім прикладом такої боротьби стало ухвалення Закону про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань.  Замість того щоб звільнити громадян від неправомірних переслідувань за участь в акціях протесту, цей «Закон» був перетворений, за наполяганням Президента В.Януковича та його про кремлівського оточення, на 15-ти денний ультиматум протестувальникам щодо істотного зменшення географії протестів. Ультиматум, яким влада перетворила безпідставно (переважно) звинувачених та заарештованих громадян на заручників.

Ми звертаємось до урядів цивілізованих  демократичних країн, насамперед до країн ЄС та США –вжити санкцій щодо ВСІХ депутатів Верховної Ради України, котрі голосували за антиконституційні та антиправові закони, а також за закон «Про заручників», крім тих що відкликали свій голос. Такі ж санкції пропонуємо застосувати до Президента України В.Януковича та всіх керівників Адміністрації Президента, апарату РНБО та членів їх родин, як до злочинців, які намагаються узурпувати владу в Україні, знищують державний суверенітет України та порушують невід’ємні та конституційні права громадян України.
Ми вимагаємо від влади та опозиції участі в переговорах щодо виходу з суспільно-політичної кризи уповноважених представників громадянського суспільства
Ми вимагаємо від Президента та Верховної Ради:
1.      Звільнення всіх вже затриманих учасників протестних акцій за весь період політичної кризи без жодних умов, зокрема ініціювання Президентом та направлення  до ВР, як невідкладного, для прийняття проекту Закону про звільнення від відповідальності учасників протестних акцій, яким звільнити від відповідальності всіх учасників протестних акцій за весь період політичної кризи. Водночас проведення розслідування щодо неправомірних дій представників правоохоронних органів щодо мирних протестувальників, а також фактів участі в цих діях представників інших держав.
2.      Негайного підписання Президентом законів, які відміняють дію антигромадянських законів від 16 січня.
3.      Ініціювання Президентом та направлення  до Верховної Ради, як невідкладного, проекту Акту про повернення дії Конституції 2004 року.
4.      Ініціювання Президентом та направлення  до Верховної Ради, як невідкладного, законопроекту про спеціальний орган установчої влади народу - Конституційні Збори, делегати яких, обиратимуться за багатомандатними мажоритарними округами та мають бути позбавлені права обіймати посади в органах влади протягом наступних 5 років.
5.      Термінового розгляду та ухвалення Верховної Радою проектів, зазначених в пунктах 2, 3, 4 цієї заяви.
6.      Проведення виборів делегатів Конституційних Зборів в квітні 2014 року та підготовку та ухвалення Конституційними Зборами нової Конституції України до вересня 2014 року. Проведення виборів органів влади, що будуть передбачені новою Конституцією в листопаді 2014 року.
7.      Формування нового Уряду відповідно до норм Конституції 2004 року, члени якого публічно візьмуть на себе зобовязання не брати участь у найближчих президентських та парламентських виборах. Крім цього призначення на посади Секретаря Ради Національної безпеки та оборони, Голови Служби безпеки України та Голови Служби зовнішньої розвідки України кандидатур, погоджених Президентом, опозицією та незалежною громадськістю, та зміна складу ЦВК, а також органів центральної влади зі спеціальним статусом.
8.      Розробки за участю незалежних громадських експертів, та затвердження Антикризової Програми дій Уряду.
9.      Розробка за участю незалежних громадських експертів та ініціювання Президентом та направлення  до ВР, як невідкладних, з подальшим ухваленням ВР, проектів змін до ВСІХ інституційних законів України.


Якщо наші вимоги будуть проігноровані ми залишаємо за собою можливість використати наше конституційне право громадян, як субєкта державотворення, власноруч започаткувати процес перезаснування УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ в установчий спосіб ГРОМАДЯНАМИ УКРАЇНИ.

Немає коментарів:

Дописати коментар