пʼятницю, 24 січня 2014 р.

Кіровоградські депутати обласної ради засідали в «замінованому» приміщення.

Вчора пізно ввечері на офіційному сайті Кіровоградської обласної ради з’явилось повідомлення про проведення позачергової сесії. Хоча й офіційна версія говорить, що вона була скликана на вимогу 44 депутатів обласної ради, насправді ініціатива виходила з гори. Потрібно було як можна швидше прийняти рішення про одобрямс дій Президента і влади – бо можна ж не встигнути завірити гаранта в своїй лояльності.
Тож сьогодні, 24 січня 2014 року, ризикуючи власним життям та здоровям, бо за словами заступника голови ОДА Олександра Чернявського,, він отримав повідомлення від силових структур  що будівля Кіровоградської ОДА замінована) депутати проголосували звернення до Президента.
В звернені зазначається, що
"Кожен громадянин нашої держави має право на мирний протест, і ніхто не повинен обмежувати це право, однак жодна політична сила, громадська організація чи окрема особа не можуть привласнювати собі право реалізувати державну владу і діяти від імені всього народу України, підриваючи основи соціально-економічного та політичного устрою держави.
Усі заходи і дії протестувальників мають відбуватись у рамках чинного законодавства України, не переходячи межі між мирним протестом і злочинними діями. Ми засуджуємо дії екстремістів і безвідповідальних політиків, які штовхають людей на громадянське протистояння. Закликаємо не допустити розколу українського суспільства, зародження в ньому ворожнечі і нетерпимості, зневаги до конституційних основ державності та демократії.
Ми звертаємося до Президента України та Уряду України взяти ситуацію під контроль, відновити в державі порядок і законність. Вимагаємо захистити майно територіальних громад, державної і приватної власності. Вимагаємо знайти і відповідно до чинного законодавства притягти до відповідальності організаторів та виконавців вуличних заворушень у столиці, що підривають міжнародний авторитет України, ведуть до дестабілізації економічної ситуації, становлять загрозу суверенітету держави та її національній цілісності.
Кіровоградщина закликає до загальноукраїнського діалогу щодо відновлення стабільності в державі та врегулювання конфліктної ситуації мирним шляхом".
Сесія Кіровоградської обласної ради прийшли під акомпанемент тисячного мітингу, які зібрались на центральній площі міста.

На площі перед приміщенням ОДА та облради зібралось відразу 2 мітинги. Для того, щоб це стало можливо представники Євромайдану мали прийти на площу на світанку: вони зайняли стратегічні позиції. Тож прибувши пізніше, учасники Антимайдану, мали задовольнятись тим, що  їм виділили. Хоча прихильників партії регіонів – працівників заводів, що належать обласним регіоналам та бюджетників, було не дуже багато, площа замайоріла синіми прапорами партії регіонів.  Та й не зважаючи на те, що пару вудок  на яких тримались ці прапори все ж таки зламали – суттєвих сутичок не було. 

Немає коментарів:

Дописати коментар