середу, 7 травня 2014 р.

Вибори Президента мають бути легітимними.

Тернополяни і хмельничани об’єдналися в коаліцію «За прозорі вибори». Відтепер спільними зусиллями активісти набиратимуть спостерігачів та агітуватимуть українців проголосувати. 
 «Ми хочемо сприяти чесним і прозорим, а що найголовніше – легітимним виборам, тому закликаємо інші громадські організації та представників штабів усіх кандидатів приєднуватися до нашої ініціативи», – зауважив керівник коаліції «За прозорі вибори» Володимир Ханас.

До нової коаліції вже долучилися представники організацій «Тернопільська правозахисна група», «Адапційний чоловічий центр», «Товариство дружби Тернопіль-Тирасполь», «Нівроку», «Рідне місто», ІЦ «Майдан Моніторинг», «Файне місто»: «Молодь – це майбутнє держави, ми також аполітичні і хочемо прозорих виборів, тому долучаємося до коаліції і будемо спостерігачамим 25 травня», – ствердив заступник голови МГО «Файне місто» Віталій Дембіцький.
Як повідомила Людмила Ханас, окрім набору волонтерів представники коаліції «За прозорі вибори» оголосили конкурс на кращий агітаційний ролик та плакат який заохотить громадян проголосувати 25 травня за нового президента. Кращі роботи вивішать у навчальних закладах, опублікують та розмістять на телебаченні.
У підписаному меморандумі зазначено що  «
Головною метою ініціативи є сприяння проведенню в Україні чесних та прозорих  і відтак легітимних виборів Президента України
Під час здійснення ініціативи збиратимуться та аналізуватимуться повідомлення засобів масової інформації, суб’єктів владних повноважень, суб’єктів виборчого процесу, громадських організацій і громадян про порушення, надаватиметься юридична оцінка, ініціюватимуться відповідні звернення до суб’єктів владних повноважень щодо належної реакції на виявлені та документовані правопорушення.
Вся інформація про порушення розміщуватиметься на інтерактивному веб ресурсі:http://maidanua.org/vybory2014p/ . Контактна адреса електронної пошти – monitor@maidan.org.ua
Оперативний хештег для висвітлення порушень #elect_ua14
Працює callcenter для фіксації порушень щоденно з 8.00 до 23.00 – 067-106-97-65.
Учасники коаліції  готові координувати свою діяльність з усіма політичними силами та кандидатами, які дійсно виступають за проведення чесних, прозорих та демократичних виборів в Україні.
Меморандум відкритий до підписання.
"Проект здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США."


Немає коментарів:

Дописати коментар